Ο Γιώργος Κρεμλής, ένας σταθερός φίλος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αμβροσίας «Ακρίτες», θα διεκδικήσει μία θέση στην επόμενη Ευρωβουλή, στις εκλογές του Μαΐου. Το όνομά του περιλαμβάνεται στα 15 των υποψήφιων Ευρωβουλευτών, που ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κρεμλής έχει κατ’ επανάληψη επισκεφτεί τη Ροδόπη, κυρίως με αφορμή τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου «Ακρίτες», και έχει μιλήσει με θέρμη για την ακριτική μας περιοχή. Ακολουθεί μια ενδεικτική δήλωσή του από τον περσινό ετήσιο χορό του Συλλόγου της Αμβροσίας.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα, ο Γιώργος Κρεμλής μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου αποφοίτησε από το ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Την περίοδο 1991-1993 ήταν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει γράψει βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Με αυτά τα εφόδια εκτιμά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και την Ευρώπη.