Ο Αγησίλαος Βεσεξίδης, ήδη εκλεγμένος με την «Κοινωνία Πολιτών» στο τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής, συμμετέχει εκ νέου με πνεύμα “μαχητή” στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Έχοντας κατακτήσει με…το σπαθί του, καταξίωση και διεθνείς διακρίσεις, προσθέτει με την παρουσία του ξεχωριστή δυναμική στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη.

veseksidis 2Ο Αγησίλαος Βεσεξίδης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1988 στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στο χωριό της Καρυδιάς όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική – κατέχοντας σήμερα πτυχίο με βαθμό “Άριστα” – αλλά και με τον αθλητισμό, ξεκινώντας με στίβο, συνεχίζοντας με ενόργανη γυμναστική, και καταλήγοντας στις πολεμικές τέχνες όπου η καριέρα του ξεκίνησε μόλις στα 16 του χρόνια, εντασσόμενος μάλιστα στην Εθνική Ελλάδος.

Σπούδασε ακόμη “Αυτοματοποιημένα Συστήματα Βιομηχανιών και Εγκαταστάσεων”, και εργάστηκε σε διάφορους εργολάβους ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μέχρι που η ανοικοδόμηση στην πόλη τελείωσε, με συνέπεια να συνεχίσει σαν δάσκαλος σε ιδιωτικά ωδεία αλλά και σε δημόσιες και ιδιωτικές μπάντες.

Μετά το πέρας των σπουδών του παρουσιάστηκε και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις.

veseksidis 4Στα χρόνια των σπουδών του δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη μεγαλύτερή του αγάπη, που δεν ήταν άλλη από τις πολεμικές τέχνες, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως ο μικρότερος Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα, αφού στα 19 του χρόνια κατάφερε να πάρει το πτυχίο διδασκαλίας και να δημιουργήσει το πρώτο του εκπαιδευτικό τμήμα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να διδάσκει και να προάγει τον πολιτισμό των πολεμικών τεχνών αλλά και τις αρχές οι οποίες διέπουν έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

Στα 24 χρόνια του ξεκίνησε καριέρα στο εξωτερικό με συμμετοχή σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Γαλλία, Αγγλία, Φινλανδία, Ισπανία), και συνέχισε με σεμινάρια και διδασκαλία δίπλα στους μεγαλύτερους Ιάπωνες δασκάλους.

veseksidis 6Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στην Κομοτηνή το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σεμινάρια με καλεσμένους εισηγητές παγκοσμίου φήμης, τους κορυφαίους στις χώρες τους.

Κάποιοι από τους τίτλους που διαθέτει στο παλμαρέ του, είναι οι πολλές Πανελλήνιες πρώτες θέσεις, η κατάκτηση Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου πρωταθλήματος, η κατάρριψη έξι Ρεκόρ Γκίνες, με το τελευταίο να καταρρίπτεται το 2016 στην Κομοτηνή, συμμετοχή μετά από επίσημη πρόσκληση σε κάποια από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ και Σεμινάρια της Ευρώπης, κ.ά.

veseksidis 7

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει προσκληθεί με υποτροφία, μετά από συνέντευξη, για να εργαστεί ως κασκαντέρ στο Hollywood, αλλά επέλεξε να μην εγκαταλείψει την πατρίδα του και να συνεχίσει να εργάζεται σε αυτήν.

veseksidis 3Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής για όλες τις σχολές της Άπω Ανατολής στην Ελλάδα, και διοργανώνει στην Κομοτηνή κάθε χρόνο Φεστιβάλ, Σεμινάρια και διάφορες εκδηλώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη τη χώρα.

Όσοι δεν γνώριζαν τον Αγησίλαο από τις προηγούμενες διακρίσεις του, τον γνώρισαν το 2017 μέσα από την εκπομπή “Ελλάδα έχεις Ταλέντο” όπου συμμετείχε με επιτυχία συνοδευόμενος από την ομάδα του.

Ο Αγησίλαος “κατεβαίνει” στις δημοτικές εκλογές για δεύτερη φορά. Σε εκείνες του 2014 ήταν υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής με μία απόφαση της τελευταίας στιγμής, και κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου, κατακτώντας μια από τις πρώτες θέσεις σε αριθμό ψήφων του τοπικού συμβουλίου της πόλης.

veseksidis 5
Ο Αγησίλαος Βεσεξίδης με τη σύζυγό του Ειρήνη Καρασαββίδη και τον γιο τους Τιμολέων.

Για πέντε χρόνια ασχολήθηκε με τον τομέα των αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και με διάφορα προβλήματα της πόλης, επιδεικνύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο έργο, με καινούργιες ιδέες και έναν τρόπο εργασίας που τον χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα και η καινοτόμος τακτική, μαζί με χαμόγελο και ακούραστη αισιοδοξία.

Ο Αγησίλαος Βεσεξίδης δηλώνει ευτυχισμένος με τη σύζυγό του και τον γιο του Τιμολέων, λέγοντας πως “το να δουλεύεις για την πόλη που γεννήθηκες και αγαπάς, μόνο ευχαρίστηση μπορεί να σου προσφέρει”, και πως “αν δεν δουλέψουμε εμείς για την πόλη μας, δεν θα δουλέψει κανένας για εμάς!”.