Κάτω από το φως του φεγγαριού, σε μια όμορφη γωνία της Θρακικής γης, μαγικές νότες ζαλίζουν το μυαλό

Μια ¨μικρή¨ παρέα από εκατό περίπου άτομα τραγουδάνε, χορεύουν και λούζονται με ασημένιες στάλες που πέφτουν από τον ουρανό.

 

Μπροστά από μια θάλασσα πλατιά και ξελογιάστρα, ξεδιπλώνεται ο χορός με τον Βασίλη, τον Γρηγόρη και τον Νίκο με τον υιό του και ένα τμήμα της χορωδίας της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής να τραγουδάνε το «μήλο μου κόκκινο», «ξεκινάει μια ψαροπούλα» και άλλα όμορφα τραγούδια που σηκώνουν τα πόδια σε τρελά βήματα και φιγούρες.

Στη Μαρώνεια στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης μας, μια ζεστή παρείστικη βραδιά, έδωσε χρώμα και χαρά στα 75 περίπου κορίτσια που περνούνε εδώ, της καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μέσα στο όμορφο τοπίο της Ακτής του Αγίου Χαραλάμπους, οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας, φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, σε χωριστές περιόδους (φέτος συγκεκριμένα θα είναι τέσσερις οι κατασκηνωτικές περίοδοι).

Οι μέρες των παιδιών στην κατασκήνωση είναι γεμάτες από παιχνίδι, μπάνιο, ομαδικές εργασίες, κατασκευές, ψυχαγωγία, περιπάτους και ανεμελιά, που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά ιδιαίτερα σήμερα που είναι «κλεισμένα» μέσα στο διαμερίσματα, με λογής λογής φόβους και «μη», που δεν μπορούν να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα στους δρόμους της γειτονιάς.

Εδώ η παιδική ψυχή γαληνεύει και βρίσκει παρέες και φιλίες που θα κρατήσει για πάντα μέσα στην καρδιά σαν όμορφη ζωγραφιά.

Στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις ζωής και αν κάποτε τα βήματα σε ξαναφέρουν μετά από χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο πάλι, ένα όμορφο δειλινό, όπως αυτό που ζήσαμε εμείς την περασμένη Δευτέρα, η ψυχή θ’ ανοίξει και θα ξεχυθούν εικόνες, χρώματα, φωνές και νότες από ¨εκείνα τα χρόνια¨ που παιδιά και ‘μεις περνούσαμε όμορφες μέρες εδώ στη Μαρώνεια. Μέρες που μετρούσαμε όλον τον χειμώνα πότε θα ‘ρθουν και που όταν επιτέλους αναβαίναμε στα λεωφορεία να ξεκινήσουμε, όταν πατούσαμε το πόδι μας στην κατασκήνωση με τσιρίδες και φωνές χαράς, τι κρίμα… περνούσαν τόσο γρήγορα!

Αρχηγοί, ομαδάρχες, μαγείρισσες, κατασκηνωτές, όλοι μια παρέα!

Πόσο θα ήθελα να ξαναγινόμουν παιδί!! Να τραγουδήσω το πρωί με δυνατή φωνή τον Εθνικό μας Ύμνο, να κάνω βραδινή προσευχή μες τη γλυκιά βραδιά κάτω από τα λαμπερά αστέρια που ανάψανε σαν καντηλάκια, να πω το Ευχαριστώ που θα φτάσει σαν φλόγα στον ουρανό!

Οι κατασκηνώσεις στη Μαρώνεια, της Ιεράς Μητροπόλεως, λειτουργούν πάνω από 40 χρόνια στον χώρο της ακτής του Αγίου Χαραλάμπους και ετοιμάζονται να μεταφερθούν σύντομα σε νέο χώρο ιδιαίτερα προσεγμένο και φιλικό στα παιδιά.

Εμείς να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία (και οι μουσικοί και οι χορωδοί) και την όμορφη βραδιά. Να ευχηθούμε πάντα χαρούμενες και δημιουργικές μέρες και με το καλό στην νέα Κατασκήνωση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σεββασμιώτατο κ.κ. Παντελεήμονα για την παρουσία του στην ¨παρέα¨ μας.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους