Ο Δήμος Κομοτηνής, η “Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.”, και η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜ-Θ), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής, Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Στο χώρο θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποθέτουν αχρηστευμένες ηλεκτρικές συσκευές (μικροσυσκευές, κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα, κ.ά.), προϊόντα εικόνας και ήχου, εξοπλισμούς πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.λπ.

Οι Δημότες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη, π.χ. οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις κ.ά.), μπορούν να τηλεφωνούν τις ώρες της δράσης στο 25310-22810 προκειμένου συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβολικά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων από ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στη μείωση της πλαστικής σακούλας.

“Θεωρούμε πως η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση των αποβλήτων Ηλεκτρικών – Ηλεκτρονικών Συσκευών, συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης και στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ανωτέρω Δράση Ανακύκλωσης”, αναφέρεται στην πρόσκληση των διοργανωτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 23 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής κατά τις ώρες 09:00 – 15:00.