Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Λιγότερο από έναν χρόνο πριν, η εικόνα του Τμήματος Ένταξης ήταν τελείως διαφορετική. Ήταν ένας χώρος μικρός, άβολος και άχαρος, τον οποίο η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του Τμήματος κ. Τριάδα Δαουτίδου προσπαθούσε με μεράκι να καλλωπίσει και να κάνει πιο χαρούμενο για τους μαθητές της.
MaziGiaToPaidi_Mουλούλη Τατιάνα και Έλενα ΧριστοπούλουJPG

Ο Αγιασμός της ανακαινισμένης και σύγχρονα εξοπλισμένης αίθουσας τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, παρουσία της Περιφερειακής Δ/ντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μαριγούλας Κοσμίδου, της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης Κατερίνας Σαραφίδου, του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Θεόδωρου Φλωρίδη, της κ. Τατιάνας Μουλούλη από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», της κ. Έλενας Χριστοπούλου από τη ΔΕΗ, και της κ. Δέσποινας Πάσσου, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Όνειρο και σκοπός της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ήταν να μεταμορφώσουν τον χώρο σε ένα σύγχρονο, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Το Τμήμα Ένταξης του 9ου Δημοτικού Σχολείο Κομοπτηνής αποτελεί πλέον υπόδειγμα Τμήματος Ένταξης, όπου οι μαθητές προσέρχονται με χαρά.

Τον σκοπό αυτό στήριξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής. Έτσι, έγινε η διαπλάτυνση της αίθουσας, η αλλαγή της πόρτας, η επένδυση του πατώματος με Laminate, το βάψιμο της αίθουσας και η απαραίτητη για την ασφάλεια των μαθητών ξύλινη επένδυση των μεταλλικών κουτιών rack που υπήρχαν στην αίθουσα.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε το όνειρο και με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ εξόπλισε το Τμήμα Ένταξης με διαδραστικό πίνακα και βιντεοπροβολέα, ειδικά σχεδιασμένα θρανία και σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό αποτελούμενο από βιβλία και διαδραστικά kits.

Έτσι δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος για τους  μαθητές  του τμήματος, που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τη γνώση με βιωματικό τρόπο, και κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στη μάθηση διασφαλίζοντάς του παράλληλα το δικαίωμα του να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, όπως αυτό επιθυμεί.

 

Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Ένα υποδειγματικό Τμήμα Ένταξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood