Την περασμένη Παρασκευή 14 Αυγούστου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο σε 24 κατοίκους του οικισμού Προσκυνητρών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού, την οποία και δημοσιοποίησε προ ολίγου ο πρόεδος της τοπικής κοινότητας Πάνος Παρασκελίδης, όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά πλην ενός ασυμπτωματικού θετικού που είναι υπό παρακολούθηση και το οποίο προέρχεται από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

“Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα”, τονίζει ο κ. Παρασκελίδης, και ευχόμενος στους ασθενείς “καλή ανάρρωση και σύντομα να είναι κοντά μας”, συστήνει με έμφαση στους συγχωριανούς του:

“Κανείς δεν επιθυμεί να είναι φορέας του ιού, και επειδή δεν γνωρίζουμε ποιος από όλους μας μπορεί να είναι ο επόμενος, ας εστιάσουμε την προσοχή μας στα μέτρα προστασίας χωρίς πανικό, ώστε να έχουμε τους λιγότερους περιορισμούς στις καθημερινές μας συνήθειες ώσπου να βρεθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο”.