Κοντά στους ανθρώπους της “τρίτης ηλικίας” επέλεξε να βρεθεί ο Δημήτρης Χαρίτου, λίγο πριν από το κλείσιμο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης επισκέφτηκε το Α’ ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, συνομίλησε με μέλη του και δέχθηκε ευχές για καλή επιτυχία. Επόμενος σταθμός του ήταν το Γηροκομείο της πόλης, όπου τον υποδέχτηκε με θερμά λόγια ο πρόεδρος του Δ.Σ., πατήρ Δημήτριος Βασιλειάδης, αναγνωρίζοντας ότι διαχρονικά, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, βρίσκονται κοντά στο ίδρυμα.

Ο κ. Χαρίτου αφού ευχαρίστησε τον πατέρα Δημήτριο, σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Γηροκομείο ήταν μια κίνηση αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελεί ως δομή, ενώ επεσήμανε ότι με τη συνδρομή της η Εκκλησία επιβεβαιώνει τον κρίσιμο κοινωνικό ρόλο που κατέχει.

«Το όμορφο περιβάλλον και η ζεστασιά που προσφέρουν τέτοιου είδους δομές, είναι καθρέφτης της ανθρωπιάς της κοινωνίας μας», σημείωσε ο Δημήτρης Χαρίτου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση, εφόσον η κοινωνία του αναθέσει ευθύνες, να αποτελέσει αρωγός στο έργο του Γηροκομείου για να συμβάλει στη διεύρυνση και βελτίωση των δράσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους ηλικιωμένους.

Ταυτόχρονα τόνισε την αναγκαιότητα η Πολιτεία να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές για την κοινωνική μέριμνα και ειδικά για τη φροντίδα που παρέχεται στους ηλικιωμένους.

Μιλώντας, δε, από καρδιάς στους “απόμαχους” της ζωής, αναγνώρισε στα πρόσωπά τους, τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες κράτησαν τον κοινωνικό ιστό ενωμένο.