Εμπειρία ζωής! Ταξίδεψε τώρα και εσύ σιδηροδρομικώς από Κομοτηνή προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα ή και αντίστροφα!

Πόσες ώρες θα χρειαστεί ένας πολίτης να φτάσει στον προορισμό του αν επιλέξει να ταξιδέψει σιδηροδρομικώς από την πόλη της Κομοτηνής προς τη Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Αθήνα, σύμφωνα με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν από την Hellenic Train.     
Screenshot_6
 • Γράφει ο Γιώργος Καρακωστίδης

“Με αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την επαναλειτουργία των επιβατικών τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη σχεδόν μετά από τρεισήμισι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», νομίζω πως θα ήταν ευκαιρία να δούμε εάν και πόσο αυτό βελτιώνει και τους χρόνους μετακίνησης από και προς την περιοχή μας.

Δείτε λοιπόν πόσες ώρες θα χρειαστεί ένας πολίτης να φτάσει στον προορισμό του αν επιλέξει να ταξιδέψει σιδηροδρομικώς από την πόλη της Κομοτηνής προς την Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Αθήνα, σύμφωνα πάντα με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν μόλις στις 14 Δεκεμβρίου 2023 από την Hellenic Train.     
Ανακοίνωση Hellenic Train 14 Δεκ 2023

“Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 επανακυκλοφορούν επιπλέον σιδηροδρομικά επιβατικά δρομολόγια στο δίκτυο, και επέρχονται τροποποιήσεις και μεταβολές σε δρομολόγια ορισμένων γραμμών:

Συγκεκριμένα:

 • Καταργούνται τα δρομολόγια 882/887.
 • Θεσσαλονίκη–Σέρρες–Δράμα: νέα δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη–Σέρρες, και τοπική εξυπηρέτηση με λεωφορείο στο τμήμα Σέρρες–Δράμα.
 • Αλεξανδρούπολη–Ορμένιο: κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1.682/1.683.
 • Αλεξανδρούπολη–Κομοτηνή–Ξάνθη: νέα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών)”.

Δείτε λοιπόν από το νέο επίσημο συνημμένο πρόγραμμα δρομολογίων της Hellenic Train, ποιο είναι το δρομολόγιο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος (αν το τολμήσει) προκειμένου να ταξιδέψει με τρένο από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023:

Από Κομοτηνή προς Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023:

 • Κομοτηνή-Ξάνθη (προαστιακός), αναχώρηση στις 07:07, άφιξη στις 07:42.
 • Ξάνθη-Δράμα (λεωφορείο),  αναχώρηση στις 09:30, άφιξη στις 11:30.
 • Δράμα-Θεσσαλονίκη (προαστιακός), αναχώρηση στις 17:07, άφιξη στις 21:16.  

Συνολικός χρόνος δρομολογίου: 14 ώρες και 9 λεπτά.

Αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε προς Αθήνα, λόγω της ώρας άφιξής μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης (21:16), θα δείτε οτι θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε οπωσδήποτε αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση προς Αθήνα.

Την επομένη, λοιπόν, με το καλό, πρωί-πρωί και χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρόγραμμα, ξεκινάμε για Αθήνα:

Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023:

 • Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αναχώρηση στις 07:04, άφιξη στις 11:58.

Σύνολο δρομολογίου, μόνο 4 ώρες και 53 λεπτά.

Συμπερασματικά:

 • Συνολικός χρόνος ταξιδιού Κομοτηνή-Αθήνα, επιβιβαζόμενος σε διάφορα  μεταφορικά μέσα: 19 ώρες και 2 λεπτά.
 • Συνολικός χρόνος ταξιδιού (ταλαιπωρίας), λαμβάνοντας υπ΄ όψη την ώρα αναχώρησης από Κομοτηνή τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 07:07 έως και την άφιξη στην Αθήνα την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:58 (πάντα χωρίς άλλες καθυστερήσεις: μόνο 28 ώρες και 49 λεπτά! 

Δεν είναι όμως και τόσο άσχημα τα πράγματα. Αν το δούμε από άλλη οπτική γωνία και φυσικά γίνουν και κάποιες αναγκαίες προσθήκες στο πρόγραμμα.

Αφού λοιπόν μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να ταξιδέψουμε τώρα αυτές τις γιορτινές μέρες του 2023 μόνο σε 28 ώρες και 49 λεπτά (έτσι οργανωμένα με πρόγραμμα και χρόνους) σιδηροδρομικώς από την Κομοτηνή έως την Αθήνα, δεν θα έπρεπε (λέω εγώ τώρα), να μεριμνήσει η εταιρεία για κάποιες έξτρα αναγκαίες υπηρεσίες;

α. Όπως αυτό της διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης (για να μην ταλαιπωρηθούμε) αφού θα πρέπει υποχρεωτικά να διανυκτερεύσουμε;

β. Ή της εξεύρεσης συμβεβλημένων με την εταιρία καταστημάτων εστίασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και της Δράμας για λήψη πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού γεύματος, αναλαμβάνοντας φυσικά και τα σχετικά έξοδα; Έτσι, ναι, τότε θα μπορούσαμε να το δούμε και σαν εκδρομή!

Καλό θα ήταν να θυμηθούμε εδώ και κάποια ιστορικά στοιχεία σύμφωνα με τη Wikipedia:

“Η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης είναι μια ελληνική υπεραστική σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με την Αλεξανδρούπολη. Η γραμμή ξεκίνησε να λειτουργεί το 1896 ως προέκταση της υπάρχουσας γραμμής από την Κωνσταντινούπολη προς την Κεντρική Μακεδονία”.

Δείτε λοιπόν πόσο έχει βελτιωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση της Ροδόπης αλλά και όλης της Θράκης με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) μετά από 127 χρόνια λειτουργίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών & Συγκοινωνιών, η οποία ταξίδεψε από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη παρουσία τηλεοπτικών ΜΜΕ, να επισκεφθεί και την περιοχή μας σιδηροδρομικώς προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το μέγεθος του προβλήματος που βιώνει ο τόπος μας εδώ και χρόνια. Άλλωστε είναι ένα ταξίδι μόνο 28 ωρών και 49 λεπτών!

Με εκτίμηση, Καρακωστίδης Γιώργος”.

(φωτό | paratiritis-news.gr)

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood