ΕΛΜΕ Ροδόπης: “Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα 50 χρόνια μετά”

Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία.
ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ροδόπης, αναφέρει: 

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

50 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η σημασία της εξέγερσης αυτής  γίνεται πιο ισχυρή όσο οι αντιδραστικές πολιτικές βρίσκουν εφαρμογή στη ζωή των πολιτών. Το αποτύπωμά της δεν περιορίζεται απλά στην ημέρα μιας επετείου αλλά συγκροτεί το αίτημα για “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” με τρόπο μοναδικό, ανεξίτηλο, ως αίτημα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και πολιτισμού.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

  • Σήμερα που οι μισθοί των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα παραμένουν καθηλωμένοι και εξανεμίζονται ταυτόχρονα από τις εκρηκτικές τιμές στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς.
  • Σήμερα που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης, όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται.
  • Σήμερα που καταργούνται εργασιακά κεκτημένα όπως το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

Σήμερα λοιπόν οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973 που διοργανώνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης την Παρασκευή 17 του Νοέμβρη 2023 και ώρα 17:00 στη συγκέντρωση στην είσοδο της Παλιάς Νομικής (έναντι πάρκου Περιφέρειας)”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood