Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για σύγχρονη, ηλεκτροκίνητη, σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Τη συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι Υπουργοί των δύο χωρών Κώστας Καραμανλής και Rossen Jeliazkov.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΔΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ (1)

Διμερή συμφωνία για τη διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας και Βουλγαρίας, υπέγραψαν οι αρμόδιοι Υπουργοί των δύο χωρών Κώστας Καραμανλής και Rossen Jeliazkov, στο πλαίσιο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η συμφωνία έχει ως στόχο να δημιουργήσει το πλαίσιο που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τη διμερή διασυνοριακή συνεργασία.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε επίσης με τον Βούλγαρο ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας σε θέματα μεταφορών και υποδομών.

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της Διμερούς Συμφωνίας σχετικά με τη διασυνοριακή σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών, αναφέροντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας μπορεί μόνο να ωφελήσει και τις δύο χώρες οικονομικά και γεωπολιτικά. Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι μία μοντέρνα, ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς».

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε εξάλλου ότι “στη σημερινή εποχή, προϋπόθεση ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης είναι η ύπαρξη έργων υποδομής που είναι απόλυτα διασυνδεδεμένα μεταξύ τους με ποικίλους τρόπους”. Εξέφρασε, δε, την άποψη, ότι “αυτό το πρότζεκτ αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία, ώστε οι δύο χώρες να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να καταστούν πραγματικά ανταγωνιστικές στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών”.

Για το σκοπό αυτό πρότεινε τη συγκρότηση μεικτής επιτροπής η οποία μαζί με τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. θα εξετάσει τη δυνατότητα υλοποίησης και κυρίως τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, τονίζοντας ότι “αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας των διασυνοριακών μεταφορών με τη γειτονική χώρα, κατά τρόπο βιώσιμο και λειτουργικό”.

Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για σύγχρονη, ηλεκτροκίνητη, σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood