Ελληνική Λύση: “Θα επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από την Τουρκία ή από ισλαμικές χώρες, ειδικά στη Θράκη;”

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, για το αν στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, υπάρχει πρόβλεψη μη ίδρυσης τέτοιων από ισλαμικές χώρες ή από την Τουρκία, ιδίως στην περιοχή της Θράκης, κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.
1100_9ca11129-5905-45f6-a5bd-2729507faa94

Το κείμενο της ερώτησης:

“Κύριε Υπουργέ.

Εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα καταθέσετε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου το οποίο αφορά στα μη κερδοσκοπικά-μη κρατικά πανεπιστήμια.

Δεν γνωρίζουμε αν σε αυτό συμπεριλαμβάνονται περιορισμοί ή απαγορεύσεις στην πιθανότητα αιτήματος λειτουργίας ιδιωτικού πανεπιστημίου από ισλαμική χώρα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Θράκη, και αν η κυβέρνησή σας κάνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Το αυτό ισχύει και στο ερώτημα αν το αίτημα υποβληθεί από τουρκικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Βεβαίως, η φιλελεύθερη οικονομία και η ελεύθερη αγορά μπορεί να επιτρέπουν τα ανωτέρω, αλλά αυτό δεν δύναται να υπερκεράσει το εθνικό συμφέρον και δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνησή σας έχει την πρόθεση να θέσει το εθνικό συμφέρον σε υποδεέστερη μοίρα από τους «κανόνες» της ελεύθερης αγοράς.

Ό,τι και να συμβεί, ιδιαιτέρως στη Θράκη, είναι μέγιστο εθνικό ολίσθημα να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ισλαμικών χωρών ή τουρκικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, για προφανέστατους λόγους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε στο σχέδιο νόμου να προβλέπεται η απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων ισλαμικών χωρών ή τουρκικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, ιδιαιτέρως στην εθνικά ευαίσθητη και εποφθαλμιούμενη από την Τουρκία, Θράκη; Σε αρνητική απάντηση, να μας εξηγήσετε τεκμηριωμένα τους λόγους της κατατάξεως του ύψιστου εθνικού συμφέροντος σε δεύτερη μοίρα έναντι της κερδοσκοπίας, και όχι μόνον της «ελεύθερης αγοράς».

Ο ερωτών Βουλευτής, Χήτας Κωνσταντίνος”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood