“Ελληνική Λύση”: “Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από τον βουλευτή Έβρου Πάρη Παπαδάκη.
velopoulos (1)

Εν όψει της κινητοποίησης και συλλογής υπογραφών από την “Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ”, η οποία με ψήφισμα-ανοικτή επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, και κοινοποίηση προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, καταθέτει την καθ’ όλα δίκαιη αξίωση για δημιουργία Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Περιφέρειας που θα κριθεί το πλέον κατάλληλο, ο βουλευτής Έβρου της “Ελληνικής Λύσης“, Πάρης Παπαδάκης, υπέβαλλε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία ζητά να ενημερωθεί αν είναι στις προθέσεις του Υπουργού να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση άρτιας ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η ερώτηση του βουλευτή:

“Κύριε Υπουργέ. Όπως γνωρίζετε, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υφίσταται ΜΕΘ παίδων, με αποτέλεσμα τα βαριά περιστατικά να πρέπει να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη (η πιο κοντινή πόλη που διαθέτει ΜΕΘ παίδων), η οποία απέχει 450 χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα που είναι η βορειότερη πόλη της εν λόγω Περιφέρειας.

Να υπογραμμίσω, δε, ότι: στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υφίστανται πέντε νομοί, πέντε νοσοκομεία, και μία Ιατρική Σχολή, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν υφίσταται ΜΕΘ παίδων!

Λόγω της έλλειψης ΜΕΘ παίδων και λόγω της μεγάλης απόστασης που πρέπει να διανυθεί για τη νοσηλεία σε αυτήν (της Θεσσαλονίκης), πολλές φορές τα παιδιά της περιοχής ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού χάνουν τη ζωή τους κατά τη μετακίνηση διότι χάνεται πολύτιμος χρόνος που είναι κρίσιμος για την αντιμετώπιση του ιατρικού κινδύνου. Πρόσφατα, χάθηκε η ζωή ενός μικρού αγοριού πέντε ετών από τη Θάσο, ενώ στις 04/02/2024 έχασε τη ζωή του ένα εννιάχρονο κορίτσι στο Διδυμότειχο Έβρου.

Κύριε Υπουργέ. Δεν νοείται εν έτει 2024 σε μια ολόκληρη Περιφέρεια, έχοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω στοιχεία που σας παρέθεσα, και ενώ Ιατρική Σχολή εδρεύει στην περιοχή, να χάνονται ζωές μικρών παιδιών επειδή δεν υφίσταται και δεν λειτουργεί ΜΕΘ στα γεωγραφικά της όρια!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ερωτάσθαι:

  • Προτίθεσθε να συστήσετε άμεσα μια άρτια λειτουργούσα ΜΕΘ παίδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
  • Αν ναι, ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός σας;

Ο ερωτών βουλευτής, Παπαδάκης Παράσχος”.

"Ελληνική Λύση": "Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood