“Ελληνική Λύση”: “Απαραίτητος ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων της χώρας για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών”

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως και τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο.
elliniki-lisi-1000-356x220

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως και τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, κατέθεσε η βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπόυλου με θέμα «Απαραίτητος ο έλεγχος των σχολικών κτηρίων της χώρας για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την εύρυθμη λειτουργεία των σχολείων».

Αναλυτικά η βουλευτής τονίζει:

“Κυρία και κύριε Υπουργοί. Πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο μικρών μαθητών μετά από έκρηξη του καυστήρα σε σχολείο των Σερρών, καθώς και την ανάρτηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Ινστιτούτου, κ. Τσελέντη, σχετικά με κακή κατάσταση του 12ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου. Ακόμα, μάθαμε από ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Άνω Λιοσίων & Φυλής, για τρία παρεμφερή περιστατικά ζημιών σε σχολικά κτήρια (στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων ο φωτισμός έπεσε από την οροφή στο κεφάλι μαθητή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στο 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων κατέρρευσε μέρος των σοβάδων και έσκασε πάνω στα θρανία σε απογευματινή ώρα σχολείου και τμήμα οροφής, ενώ από ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα ξεκόλλησε τμήμα σκεπής από τον ισχυρό άνεμο πέφτοντας στο προαύλιο, και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο των Άνω Λιοσίων υπάρχουν επικίνδυνες εξωτερικές πόρτες). Με δεδομένα αυτά, και άλλα σχετικά περιστατικά, αναγκάζεται, κατά καιρούς, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων να εκδίδει ανακοινώσεις σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μνημονεύοντας, εκτός από τα παραπάνω και άλλα δυσάρεστα περιστατικά ζημιών που εξελίχθηκαν σε ατυχήματα. Θεωρούμε ότι εκ των ανωτέρω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από την αρμόδια πολιτική ηγεσία για την αποκατάσταση των πολλών κτηριακών προβλημάτων σε σχολικά κτήρια, που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, η εγκύκλιος Φ.7/74054/Δ1/15.06.20 του Υπουργείου σας διευκρινίζει ότι: «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα Στελέχη Εκπαίδευσης οφείλουν να συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση κτλ.), ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων…». Άρα η διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών Μονάδων αφορά, ως αρμοδιότητα και τα δύο ερωτώμενα Υπουργεία.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σκοπεύετε να  θεσπίσετε  την  ύπαρξη «Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας», «Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης» και «Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης» για όλα τα σχολικά κτήρια;
  2. Υπάρχουν σε όλα τα σχολικά κτήρια συστήματα Πυρασφάλειας και έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα σχετικά πιστοποιητικά;
  3. Θα μεριμνήσετε για την έγκαιρη συντήρηση των σχολικών υποδομών, πριν την έναρξη της ερχόμενης ημερολογιακής χρονιάς, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους εκπαιδευτικοί και μαθητές, το νέο έτος, με συνθήκες ασφάλειας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής  

ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood