Η νομικός Ελένη Καρακαξίδου ανήκει στη νέα γενιά του επιστημονικού δυναμικού του τόπου και καταθέτει την αυτοδιάθεσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος της Κομοτηνής, της πόλης όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει. Ταυτόχρονα δηλώνει τη βούλησή της να στηρίξει τον Γιάννη Γκαράνη υιοθετώντας τη φιλοσοφία του για ουσιαστική προσφορά χωρίς πολλά λόγια αλλά με απτό έργο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας, σημείωσε:

  • Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές τις 26ης Μαΐου 2019;

Αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές κινούμενη αποκλειστικά από ένα και μοναδικό κίνητρο. Την αγάπη για την πόλη της Κομοτηνής στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ανήκω στη νέα γενιά και έχω διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου με όποιον τρόπο μου ζητηθεί και από οποιοδήποτε μετερίζι.

  • Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε με τον Γιάννη Γκαράνη και την “Κοινωνία Πολιτών”;

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Κοινωνία Πολιτών”, Γιάννης Γκαράνης, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω, εμπιστεύομαι, και εκτιμώ απεριόριστα. Έχει αποδείξει με την πορεία του ως τώρα ότι δουλεύει σκληρά και μεθοδικά. Τον χαρακτηρίζει το ήθος και η εντιμότητα, ενώ είναι υπέρμαχος της ουσιαστικής προσφοράς και όχι των κινήσεων εντυπωσιασμού.

  • Εάν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Η προτεραιότητά μου είναι η παροχή βοήθειας προς τον πολίτη με κάθε τρόπο. Επομένως, ο στόχος που θέτω είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.

  • Πως βλέπετε τη συμμετοχή νέων γυναικών στα κοινά;

Οι νέες γυναίκες θα πρέπει να διεκδικούν και να αποκτούν ενεργό ρόλο στα κοινά γιατί έχουν να προσφέρουν πολλά σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά. Με την ψήφιση, δε, του νέου εκλογικού νόμου, η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια θα είναι κατά πολύ ενισχυμένη λόγω της ποσόστωσης που απαιτείται. Έτσι δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων δυναμικών και ικανών γυναικών στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας.