Έλενα Τατεβοσιάν: «Τα προβλήματα στέγης για 240 οικογένειες παλιννοστούντων συνεχίζονται»

"Οι αδικίες συνεχίζονται".
tatevosian-696x449

Με αφορμή την εκδίκαση αγωγής παλιννοστούντα κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΥΠ.ΕΣ.) “για την καθυστέρηση πληρωμής των επιδοτήσεων ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων στον Έβρο”, η Πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΡΓΩ”, Έλενα Τατεβοσιάν, δήλωσε:

“Τα προβλήματα που συνεχίζουν να απασχολούν τους παλιννοστούντες και τις οικογένειές τους, δυστυχώς με τα χρόνια αντί να επιλύονται παραμένουν άλυτα και δημιουργούνται νέα!

Όπως το θέμα της ανάκλησης της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενείς που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Δυστυχώς το ζήτημα αυτό δεν έχει επιλυθεί έως σήμερα, καθώς ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιθυμούν να το επιλύσουν…

Οι αδικίες συνεχίζονται: Συγκεκριμένα, στις 09-01-2024, στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης δικάστηκε αγωγή που κατέθεσε ιδιοκτήτης σπιτιού κατά των αρμοδίων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΥΠ.ΕΣ.) αλλά και κατά του ομογενή που υπογράφει και αυτός το συμβόλαιο, για την καθυστέρηση πληρωμής των επιδοτήσεων ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων στον Έβρο.

Οι ομογενείς βρίσκονται δέσμιοι της κατάστασης καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δεν πληρώνει την επιδότηση του ενοικίου στους ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτήτες διώχνουν τους ομογενείς από τα σπίτια, και οι ομογενείς δεν μπορούν να φύγουν αυτοβούλως από το σπίτι καθώς αυτό σηματοδοτεί την αυτόματη διαγραφή/ οικειοθελή αποχώρησή τους από το πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων.

Διακόσιες οικογένειες από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι “όμηροι” αυτής της κατάστασης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δεν είναι δυνατόν σε αυτούς τους καιρούς που η περιοχή μας αντιμετωπίζει φτώχεια και ανεργία, ιδίως μετά την εποχή του κορωνοϊού, που όλος ο κόσμος δυσκολεύεται, κάποιοι να επιθυμούν να σταματήσουν το πρόγραμμα και να προσπαθούν να “πετάξουν” τόσες οικογένειες στον δρόμο. Είναι ομογενείς που πριν από χρόνια κλήθηκαν και μεταφέρθηκαν από ελληνικά χωριά της Αρμενίας, της Γεωργίας, κ.α. με πλοία και με αεροπλάνα στην ακριτική περιοχή του Έβρου, στα σύνορα της Πατρίδας τους στην οποία με τόση χαρά και περηφάνεια ήρθαν”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood