“Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία και τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα έχει τεράστια σημασία, καθώς θα μεταβεί εκεί μαζί με υπουργικό κλιμάκιο για να υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με τη γειτονική χώρα”, τόνισε η υπουργός εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Αναφερόμενη, δε, στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με επιχειρηματίες από τη βόρεια Ελλάδα (Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), έκανε λόγο για “μια εποικοδομητική συζήτηση, κάτι που δεν συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια”.

Τον Πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο στα Σκόπια θα συνοδεύουν στελέχη περισσότερων από εβδομήντα ελληνικών επιχειρήσεων. “Δεχτήκαμε πάρα πολλά αιτήματα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας να δραστηριοποιηθούν στη γειτονική χώρα και να κάνουν εξαγωγές προς αυτήν την γειτονική χώρα”.

Σχολιάζοντας εξάλλου η κ. Χατζηγεωργίου τις τοποθετήσεις του κ. Ζορπίδη (πρώην αντιδήμαρχου επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αλλά και ταξιδιωτικού πράκτορα που προσφέρει και σήμερα ταξίδια στη Βόρεια Μακεδονία), για κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης να μη συμμετάσχουν στις επαφές με τον κ. Τσίπρα ούτε να επεκταθούν στη Βόρεια Μακεδονία, σημείωσε με νόημα: “Ο καθένας κρίνεται και από τον τρόπο που λειτουργεί και από τον τρόπο που πολιτεύεται στις θέσεις που κατέχει. Ήταν ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι. Ο κ. Ζορπίδης είναι στέλεχος της ΝΔ και υπήρξε αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ. Παπαγεωργόπουλου. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε συντονισμένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας, γιατί ξέρουν ότι υπάρχει και θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προς την Βόρεια Μακεδονία”.