Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης και συνεννόησης των βαλκανικών χωρών έχει ήδη ξεκινήσει»

"Τα Βαλκάνια απολαμβάνουν μια ιστορική συγκυρία στην μακρόχρονη πορεία τους".
πολιτισμος βαλκανιων 4

Τις προοπτικές που διανοίγονται από την αναβάθμιση των διαβαλκανικών σχέσεων στους άξονες του πολιτισμού, της ενέργειας, των δικτύων μεταφοράς και του τουρισμού τόνισε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά το χαιρετισμό της στη Συνάντηση Πολιτισμού χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης και συνεννόησης των βαλκανικών χωρών έχει ήδη ξεκινήσει»Η Συνάντηση Πολιτισμού, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί, υφυπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, κατέληξε στην υπογραφή κοινής Διακήρυξης αναφορικά με τη σπουδαιότητα της ενδυνάμωσης των πολιτισμικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών αλλά και τη σύσταση «Επιτροπής Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων», στην οποία θα συμμετέχουν οι Διευθυντές των συμβαλλόμενων μερών με ανοιχτή την προοπτική συμμετοχής και εκπροσώπων άλλων χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών που οδήγησε σε πολλά συμπεράσματα και φιλόδοξα σχέδια για την ενδυνάμωση των πολιτισμικών σχέσεων και συνεργασίας.

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης και συνεννόησης των βαλκανικών χωρών έχει ήδη ξεκινήσει»Κατά το χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) σημείωσε: «Τα Βαλκάνια απολαμβάνουν μια ιστορική συγκυρία στην μακρόχρονη πορεία τους. Μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης και συνεννόησης των χωρών έχει ήδη ξεκινήσει και αποτυπώνεται σε διακρατικές συμφωνίες, όπως την πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Β. Μακεδονία. Αποτυπώνεται σε συνεργασίες στους άξονες της ενέργειας, των δικτύων μεταφοράς, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών αλλά και σε ένα πλήθος άλλων συνεργιών, στοιχεία που είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε και στο πρώτο Βαλκανικό Φόρουμ που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) στις αρχές του προηγούμενου μήνα στη Θεσσαλονίκη».

«Οι προοπτικές που διανοίγονται από αυτή την αναβάθμιση των διαβαλκανικών σχέσεων είναι όχι μόνο ελπιδοφόρες αλλά και ουσιαστικές, φιλοδοξώντας να μετατρέψουν αυτή τη γωνιά της Ευρώπης σε πρωταγωνιστή των διεθνών εξελίξεων με προφανή οφέλη για κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε λαό της Βαλκανικής. Αυτή η Βαλκανική συνεννόηση, ωστόσο, καθίσταται βιώσιμη, όταν εδράζεται σε στέρεες βάσεις κι αυτές οι βάσεις οικοδομούνται μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων, μέσα από τον πολιτισμό», ανέφερε ακόμη η κ. Χατζηγεωργίου χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Μυρσίνης Ζορμπά.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood