Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, ζητούν οι στρατιωτικοί

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό και η περιστολή και ακύρωση δρομολογίων των υπηρεσιακών οχημάτων, έχουν αναγκάσει τους στρατιωτικούς να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και να διέρχονται υποχρεωτικά από διόδια, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε εκθετικό βαθμό τα έξοδά τους
DIODIA-POES

Την ελεύθερη διέλευση των στρατιωτικών από όλους τους σταθμούς διοδίων της ελληνικής επικράτειας ζητάει με επιστολή της, προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών Υποδομών και Μεταφορών και προς τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Το πρόβλημα, όπως παρουσιαζεται στην επιστολή, προέκυψε μετά από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα, εξαιτίας περιστολής και ακύρωσης δρομολογίων υπηρεσιακών οχημάτων από και προς τις Μονάδες τους, οι στρατιωτικοί «αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα οχήματα διερχόμενα, υποχρεωτικά, από διόδια, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε εκθετικό βαθμό τα έξοδά τους, δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς και αγωνία».

Το ζήτημα εθίγη αρχικά από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που απευθύνθηκε με έγγραφό της στην Εγνατία Οδό Α.Ε. και ζήτησε την ελεύθερη διέλευση των στρατιωτικών από τα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου. Η απάντηση της εταιρίας ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση της οικείας υπουργικής απόφασης.

Για τον λόγο αυτό, η ΠΟΕΣ απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα:

α. Επέκτασης της απαλλαγής ή εξαίρεσης καταβολής των διοδίων σε όλη την Επικράτεια από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, που μετακινούνται για εκτέλεση της υπηρεσίας τους, από και προς τις Μονάδες τους, με επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας και εγγράφου των Διοικητών των Μονάδων τους.

β. Ειδικής αδείας δωρεάν διέλευσης από τα διόδια στην Επικράτεια σε περίπτωση που τούτα κλείσουν ενόψει του Πάσχα, σε όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, που μετακινούνται για εκτέλεση της υπηρεσίας τους, από και προς τις Μονάδες τους, με επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας και εγγράφου των Διοικητών των Μονάδων τους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της ΠΟΕΣ ΕΔΩ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood