Κατά επτά θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στη λίστα των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκαταλέγεται πλέον στις δώδεκα ακριβότερες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη οτι “χαρίζει πελάτες της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της, υπερκέρδη στους προμηθευτές, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, και υψηλές τιμές για τους καταναλωτές!”, ενώ υπενθυμίζει πως “την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, 2015 – 2019, δεν αυξήθηκαν καθόλου οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα”.

Εκτινάχθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕλλάδαΟλόκληρη η δήλωση του κ. Φάμελλου:

“Επτά θέσεις επάνω, στην κλίμακα των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της Ε.Ε., «χάρισε» στην Ελλάδα ο κύριος Χατζηδάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η Ελλάδα, από τη 19η θέση σκαρφάλωσε στη 12η. Στη δωδεκάδα πλέον των ακριβότερων χωρών της Ε.Ε. για την κατηγορία των ετήσιων οικιακών καταναλώσεων ρεύματος 2.500 – 5.000 kWh.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η Ελλάδα είναι πλέον ακριβότερη από τη Γαλλία (0,1247 ευρώ ανά κιλοβατώρα), τη Φινλανδία και την Ισπανία (0,1178 ευρώ), την Πορτογαλία (0,1139 ευρώ), και τη Σουηδία (0,1130 ευρώ).

Εκτινάχθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕλλάδαΑξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Χατζηδάκη, αφού κατάφερε παράλληλα να χαρίσει πελάτες της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της, υπερκέρδη στους προμηθευτές, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, και υψηλές τιμές για τους καταναλωτές!

Το ευρωπαϊκό κατόρθωμα του κυρίου Χατζηδάκη είναι τελικά η ακρίβεια και η στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος όλων των καταναλωτών, ενώ λίγοι προμηθευτές κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα εις βάρος της κοινωνίας ενώ κορυφώνεται η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, 2015 – 2019, δεν αυξήθηκαν καθόλου οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα”.