Έκτακτο κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν οι Μητροπολίτες της Θράκης, Δαμασκηνός (Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου), Παντελεήμων (Ξάνθης και Περιθεωρίου), Άνθιμος (Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης), και Παντελεήμων (Μαρωνείας και Κομοτηνής), αναφορικά με την υπόθεση του σχισματικού τέως ορθόδοξου κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης:

“Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια, κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και σε καταστήματα, σε πόλεις και χωριά της Θράκης, προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των συνεργάτων του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αρχιερατική μας υπόσταση και η ποιμαντική μας ευθύνη, μας οδηγεί και πάλι να σας ενημερώσουμε για να σας προφυλάξουμε, ώστε να μην υπογράψετε την αίτηση αυτή, δίνοντας προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να την βλάψουν δημιουργώντας σχίσμα με την υπογραφή σας.

ΌσοιΧριστιανοίμαςθαυπογράψουναπόάγνοιααυτομάτωςμετηνυπογραφήτουςθαδηλώσουντηναπομάκρυνσήτουςαπότηνΕνορίατους καιαπότηνΟρθόδοξηΕκκλησίατηςΕλλάδος. ΠαρακαλώναπροσέξετεκαιναμηνεξαπατηθείτεαπότουςπλανεμένουςαυτούςκαιαποκομμένουςαπότηνΕκκλησίαμαςτάχαχριστιανούς.

Μηνυπογράψετε

για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες  μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα. Όσοιενδεχομένωςαπόάγνοιαυπογράψατε,ζητείστε ανάκληση της υπογραφής σας.

Επικαλούμεθα τη Χάρη του Θεού στη ζωή σας.

† Ο Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

† Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”.