Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που εκδόθηκε πριν από λίγο:

“Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
  • διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις”.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Απόφαση η οποία εντάσσεται στο σχέδιο ετοιμότητας και δράσης της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της εκπεφρασμένης πρόθεσης ομάδων και ατόμων να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.