Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου γνωστοποιεί οτι όπως πληροφορήθηκε, σήμερα στο υπουργείο παιδείας, οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ άλλαξαν την αρχική τους πρόταση, και προτείνουν το Τμήμα Ψυχολογίας – ένα από τα νέα τμήματα που ζητά το πανεπιστήμιο – να ιδρυθεί στο Διδυμότειχο αντί για την Κομοτηνή όπως αρχικά εζητείτο.

Εν όψει της αιφνιδιαστικής και αρνητικής για τον νομό Ροδόπης εξέλιξης, ο Βουλευτής καλεί τους τοπικούς φορείς σε κοινή ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακύρωση μιας τέτοιας προοπτικής, και διερωτάται για τους λόγους αλλαγής στάσης της διοίκησης του πανεπιστημίου, εν αγνοία μάλιστα των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτου αναφέρει:

Την Παρασκευή 17/7 στη συνάντησή μου με τον Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ, επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους τους η απόφαση της Συγκλήτου για την ίδρυση έξι νέων τμημάτων, τρία εκ των οποίων στην Κομοτηνή – ψυχολογίας, εργοθεραπείας και εφαρμοσμένης πληροφορικής.

Σήμερα, Δευτέρα 20/7, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, παρόντων φορέων του Έβρου, ενημερώθηκα οτι οι πρυτανικές αρχές κατέθεσαν νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία το τμήμα ψυχολογίας προτείνεται να ιδρυθεί στο Διδυμότειχο.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα που τους ώθησαν να αλλάξουν την αρχική τους απόφαση, και μάλιστα εν άγνοια των φορέων της περιοχής. Ή μήπως θεωρούν οτι αυτοί δεν έχουν λόγο και δεν τους αφορά;

Ήδη, στο πλαίσιο του ελέγχου της κυβέρνησης και της πίεσης που ασκώ για την ίδρυση των νέων αυτών τμημάτων, την Παρασκευή 24/7 είναι προγραμματισμένη επίκαιρη ερώτησή μου που είχα καταθέσει στην υπουργό παιδείας και θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής.

Με βάση την αιφνιδιαστική και αρνητική αυτή εξέλιξη για την περιοχή μας, ζητώ από όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να ματαιωθεί η πρωτοβουλία αυτή”.