Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σήμερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις στις 6 το απόγευμα. Όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθούν αυστηρά τοπικά lockdown σε περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογικά εικόνα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον κ. Χαρδαλιά με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, των διοικητών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου.

Από το πρωί πάντως έχουν φουντώσει τα σενάρια περί επιβολής τοπικών lockdown, τα οποία είχε προαναγγείλει από χθες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τα σενάρια αυτά ενίσχυσαν και οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος παρουσίασε την επιδημιολογική κατάσταση γενικά στη χώρα και τόνισε ότι «δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα». Μάλιστα, χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση στην Κοζάνη και στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ αναφέρθηκε στους νομούς με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, όπου στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η Ροδόπη. Απομένει να μάθουμε κατά την έκτακτη ενημέρωση, σε λίγη ώρα, αν στη λίστα με τα αυστηρότερα μέτρα θα περιλαμβάνεται και η περιοχή μας.