Εν όψει των εξελίξεων σχετικά με τον κορωνοϊό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί:

“Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, σεβόμενοι τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και κατόπιν της έκδοσης της από 12-3-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 833 Β/12-3-2020) των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης (εκδοθείσας κατόπιν της από 11-3-2020 ΠΝΠ), υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι είναι περίοδος ατομικής ευθύνης προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ σε όλους τους συναδέλφους να περιορίσουν τη μετάβασή τους στο Δικαστικό Μέγαρο στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο μέτρο κατά την άσκηση των επιτρεπόμενων καθηκόντων τους κατά τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω ΚΥΑ, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό του συνωστισμού στους χώρους των Δικαστηρίων και στην προστασία όλων μας (δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να περιορίσουν την λειτουργία των γραφείων τους, να εξυπηρετούν τους εντολείς μέσω τηλεφώνου ή e mail ή ύστερα από ραντεβού, και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους και Προϊσταμένους των δικαστικών υπηρεσιών προκειμένου να εκδίδονται εγκαίρως ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε για το διάστημα της αναστολής, ότι:

Α. Η Γραμματεία του Συλλόγου θα λειτουργεί μόνο για συναλλαγές με δικηγόρους, και κυρίως τηλεφωνικώς ή με e mail.

Η φυσική παρουσία στα γραφεία του Συλλόγου θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας .

Β. Την αναστολή της συμμετοχής των Δικηγόρων του Δ.Σ.Ρ. στις εκλογές των σωματείων.

Γ. Την ΑΠΟΧΗ από κάθε εξωδικαστική ενέργεια (έρευνα σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο, κατάθεση δηλώσεων στα γραφεία της κτηματογράφησης κ.α.)”.