Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή χρηματοκιβωτίου και δύο κυνηγετικών όπλων από επιχείρηση στη Χωριστή Δράμας που είχε διαπραχθεί στις 11-12-2017.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 43, 35, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι παραπάνω, βραδινές ώρες της 11-12-2017, διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Χωριστή Δράμας και αφαίρεσαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες και ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Δύο από αυτούς, οι ηλικίας 27 και 43 ετών, καθώς και ο 51χρονος ημεδαπός πατέρας του πρώτου ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, συνελήφθησαν στις 11-4-2019 το μεσημέρι, σε οικισμούς της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες του 27χρονου και 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στην οικία του 27χρονου, 1 πιστόλι, 15 φυσίγγια, 1 μεταλλική ράβδος (γκλοπ).
  • Στην οικία του 43χρονου, 1 κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάνη και 123 κυνηγετικά φυσίγγια.

Επιπλέον στην οικία του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια κρότου, 1 υποπολυβόλο κρότου και 24 φυσίγγια κρότου.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε επίσης πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.