Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία ληστεία, οκτώ κλοπές από επιχειρήσεις και οικίες, και δύο κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές και αποδοχή–διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, σε μία περίπτωση το 2014, σε μία περίπτωση το 2016, και από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, ο ένας από τους δράστες, ενεργώντας είτε μόνος του είτε μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, είτε με άγνωστους μέχρις στιγμής συνεργούς του, διέπραξε τις παραπάνω κλοπές στην πόλη της Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό τριών σπιτιών και πέντε επιχειρήσεων, είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστη πόρτα-παράθυρο, από όπου μεταξύ άλλων αφαίρεσαν:

  • διάφορα χρηματικά ποσά, και συνολικά 2.000 ευρώ περίπου.
  • διάφορα χρυσαφικά-κοσμήματα-τιμαλφή.
  • έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • κάρτες τραπέζης και έγγραφα.
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
  • κλειδιά οικιών και οχημάτων.

Επιπλέον αφαίρεσαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει.

Επιπρόσθετα, ο ένας δράστης, ενεργώντας μαζί με άλλους δυο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, μετέβησαν στο σπίτι ηλικιωμένης στην Ξάνθη, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 35.000 ευρώ, ενώ όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την πράξη τους, την έσπρωξαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία παρελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.