Έξυπνη εξειδίκευση για την Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τομείς προτεραιότητας: Αγροδιατροφική αλυσίδα, Τουρισμός & Πολιτισμός, Μεταφορές & Εφοδιαστική αλυσίδα, Περιβάλλον, Κατασκευές & Βιομηχανία, Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιοεπιστήμες-Υγεία-Φάρμακα, Αειφόρος ενέργεια.
Screenshot_746

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΤΑ|ΑΜ-Θ) ενημερώνει για τις δράσεις και τα αποτελέσματα της υπό ανάπτυξη Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Η Έξυπνη Εξειδίκευση είναι μια καινοτόμος προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (RIS|Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation) που βασίζεται στον τόπο (place based approach) αναλύοντας τα ισχυρά σημεία, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της κάθε Περιφέρειας. Αναγνωρίζει, αλληλοεπιδρά και συνεργάζεται με τους ανθρώπους της περιοχής (ερευνητική κοινότητα, επιχειρήσεις, δημόσιο, κοινωνία των πολιτών – τετραπλή έλικα), οι οποίοι είναι οι κύριοι παράγοντες για τον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής.

Το ΠΤΑ|ΑΜ-Θ έχει οριστεί ως το αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του περιφερειακού σκέλους της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Μέσω των δράσεων που υλοποιεί, υποστηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας το οποίο αποτελεί το γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, προς τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δείτε περισσότερα, ΕΔΩ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood