Εκπτώσεις, απαλλαγές και παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας ζητά ο Τρύφων Αλεξιάδης

"Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2021 είναι δυστυχώς ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας της ΝΔ για τα προβλήματα των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική συγκυρία της περιόδου".
tryfon-alexiadis

Για “κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου”, κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνας Αλεξιάδης, με αφορμή την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2021, και ζητά ελαφρύνσεις, εκπτώσεις και απαλλαγές πληθυσμιακών κατηγοριών, καθώς και παράταση καταβολής, εν όψει των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών που ταλανίζουν τους πολίτες.

Στη δήλωσή συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2021 είναι δυστυχώς ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας της ΝΔ για τα προβλήματα των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική συγκυρία της περιόδου.

Με δεδομένα ότι:

1 . Για μεγάλο χρονικό διάστημα του 2020 οι πολίτες δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, είτε λόγω των μέτρων της πανδημίας, είτε λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών. Την ίδια κατάσταση θα υποστούν (κατά πάσα πιθανότητα) και για ακαθόριστο  διάστημα του 2021.

2 . Μεγάλος αριθμός πολιτών δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του και φυσικά να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, κ.λπ.) δεν λύνει το πρόβλημα, αφού θα έχουν συσσωρευθεί τεράστια ποσά.

3 . Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ειδικά πριν το 2015, οδήγησε στην κατάθεση πινακίδων, στην απώλεια θέσεων εργασίας στο κλάδο των αυτοκινήτων (συνεργεία, κ.λπ.), και τελικά στη μείωση των εσόδων του Δημοσίου. Φυσικά και στην αφαίρεση ενός πολύτιμου εργαλείου από την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας, της κατάστασης στα ΜΜΜ και των αναγκαίων μέτρων, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

  • Να επανεξετάσει το όλο θέμα, ειδικά  για οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ενίσχυσης. Με εισοδηματικά – περιουσιακά – οικογενειακά κριτήρια, πρέπει να ελαφρυνθούν όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ειδικά όσες οικογένειες διαθέτουν ένα ΙΧ.
  • Να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες παρατάσεις πληρωμής ώστε να μην οδηγηθούν συμπολίτες μας το επόμενο χρονικό διάστημα σε κατάθεση πινακίδων-ακινησία αυτοκινήτων!
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας, μέσω έκπτωσης-απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας, με εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια της οικογένειας, και σαν ελάχιστο δείγμα ανακούφισης, αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα της πανδημίας.

Στο μονότονο αφήγημα της κυβέρνησης για το «που θα βρεθούν τα λεφτά» για τις προτάσεις αυτές, απαντούμε:

  • Από τις φωτογραφικές διατάξεις ενίσχυσης συγκεκριμένων επιχειρήσεων που έχουν ψηφίσει.
  • Από τις νομοθετικές ρυθμίσεις μείωσης του φορολογικού βάρους σε όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες.
  • Από τις σκανδαλώδεις διατάξεις απαλλαγής φοροφυγάδων, λαθρεμπόρων και οικονομικών εγκληματιών”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood