Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν μία κλοπή φορτηγού, δύο κλοπές μοτοσικλετών και μία διάρρηξη οχήματος, που διαπράχθηκαν στις 17 και στις 22 Μαρτίου, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες στις 17 Μαρτίου αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης και από οικισμό της Ροδόπης δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και ακολούθως μετέβησαν σε έτερο οικισμό της Ροδόπης, όπου και αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι στις 22 Μαρτίου οι δύο από τους δράστες διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που βρισκόταν σταθμευμένο στην ευρύτερη περιοχή οικισμού της Ροδόπης, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, κάρτες τραπέζης και διάφορα έγγραφα. Ακολούθως, μετέβησαν σε κατάστημα οικισμού της Ροδόπης και πραγματοποίησαν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας μία από τις αφαιρεθείσες κάρτες.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, τα αφαιρεθέντα έγγραφα και οι τραπεζικές κάρτες, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στoν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.