Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις καθώς επίσης μια κλοπή οχήματος, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 15 Φεβρουαρίου στην πόλη της Καβάλας.

Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη στην Καβάλα, από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 27χρονος διέρρηξε πέντε επιχειρήσεις και αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών ο δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ περίπου, διάφορα πακέτα τσιγάρων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 27χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 γκλοπ, 74 κυνηγετικά φυσίγγια, 2 διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.