Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα

Μια ακόμη ωφέλιμη για τα παιδιά και αξιέπαινη δραστηριότητα του σχολείου.
Γιορτή βιβλίου 1

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων που παρακολούθησε την εκδήλωση με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Οικουμένιο Μαρκόπουλο, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Κατερίνα Σαραφίδου, καθώς και ως προσκεκλημένη, η συγγραφέας Ανδριάνα Δελέγκου η οποία παρουσίασε το βιβλίο της και μίλησε στους μικρούς μαθητές για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Ο Επίσκοπος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία των βιβλίων, κάνοντας λόγο για “σπουδαίο δώρο που έχουν στα χέρια τους ώστε να μορφωθούν”.

Η κυρία Σαραφίδου επεσήμανε τη “μεγάλη σημασία και βαρύτητα που πρέπει να δίνονται σε αυτές τις γιορτές”, και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συμμετοχή τους και στους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους.

Η Διευθύντρια του Σχολείου και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ανδρονίκη Παντελίδου, σημείωσε:

  • “Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων ή Διεθνής Ημέρα του Βιβλίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, της δημοσίευσης και των πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου γιορτάστηκε στις 23 Απριλίου του 1995 και συνεχίζει να αναγνωρίζεται εκείνη την ημέρα.
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου κάθε χρόνο η UNESCO μαζί με τη συμβουλευτική επιτροπή από τους μεγάλους κλάδους της βιομηχανίας του βιβλίου, επιλέγουν την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για ένα χρόνο.
  • Κάθε καθορισμένη Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τον εορτασμό και την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης.
  • Η αρχική ιδέα ήρθε το 1922 από τον Vicente Clavel, διευθυντή του εκδοτικού οίκου Cervantes στη Βαρκελώνη, ως ένας τρόπος για να τιμήσει τον συγγραφέα Miguel de Cervantes. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 1926, ημέρα γενεθλίων του Cervantes πριν μεταφερθεί στην ημερομηνία θανάτου του, στις 23 Απριλίου, το 1930.
  • Ο εορτασμός συνεχίζεται με μεγάλη δημοτικότητα στην Καταλονία, όπου αναφέρεται ως Ημέρα του Sant Jordi ή Ημέρα των Βιβλίων και των Τριαντάφυλλων.
  • Το 1995, η UNESCO αποφάσισε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου θα γιορτάζεται στις 23 Απριλίου, καθώς η ημερομηνία είναι επίσης η επέτειος του θανάτου του William Shakespeare και της Inca Garcilaso de la Vega, καθώς και η επέτειος της γέννησης ή του θανάτου αρκετών άλλων εξεχόντων συγγραφέων”.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου πριν τις διακοπές του Πάσχα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood