Τετραήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που θα εξελιχθούν από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου 2022, περιλαμβάνει ο θεσμοθετημένος κύκλος εκδηλώσεων «Θρακικό Πέλαγος – Παράλια Ροδόπης» που οργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/ Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Η αυλαία του φετινού προγράμματος ανοίγει με τη μουσική εκδήλωση «Ένα πιάνο, μια φωνή, με μια θάλασσα τραγούδια», με τη συντοπίτισσα (από το Αγίασμα Καβάλας) Χριστίνα Μαραγκόζη στο τραγούδι και τον Γιώργο Μαραγκό στο πιάνο, την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής. Μια βραδιά ατμοσφαιρική, γεμάτη μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, που οργανώνεται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στη Μαρώνεια, θα εμφανιστεί το παραδοσιακό θρακιώτικο σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά» με πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής.

Ακολουθεί, την Κυριακή 28 Αυγούστου, στο Φανάρι, συναυλία παραδοσιακής μουσικής και μουσικής των Βαλκανίων με το συγκρότημα «Λωξάντρα» (Loxandra Ensemble).

Επιπλέον, παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη με το έργο «Ο Καραγκιόζης στις Θάλασσες της Μυθολογίας», θα δοθούν το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Φανάρι, και την Κυριακή 28 Αυγούστου στη Μαρώνεια.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.