Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Για μία ακόμη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908), ενός από τους πιο ηρωικούς και κρίσιμους αγώνες του μαχόμενου Ελληνισμού.
2 - 2022-10-19T095547.439

Για μία ακόμη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908), ενός από τους πιο ηρωικούς και κρίσιμους αγώνες του μαχόμενου Ελληνισμού, καθώς από την έκβασή του κρίθηκε η διάσωση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Δίχως αυτό το γεγονός, θα ήταν αδύνατη η απελευθέρωση και ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό λίγα χρόνια αργότερα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, και μέσα στο πλαίσιο της δράσης «Παιδί και Κινηματογράφος» που λειτουργεί φέτος στο σχολείο εντός του θεσμού των Εκπαιδευτικών Ομίλων, προβλήθηκε για γονείς και μαθητές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η κλασσική ταινία «Παύλος Μελάς».

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο ΚομοτηνήςΤο πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, ημέρας του θανάτου του Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο εκδήλωση που περιλάμβανε έκθεση έργων σχετικών με τον Μακεδονικό Αγώνα, παρουσίαση μαθητικών εργασιών που είχαν εκπονηθεί τις προηγούμενες μέρες (εμπνευσμένες από τα βιβλία «Τα Μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα και «Παύλος Μελάς» της Ναταλίας Μελά), καθώς και εκτέλεση μακεδονικών χορών από ομάδα του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης.

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο ΚομοτηνήςΗ ομάδα εισήλθε στον χώρο του σχολείου υπό τη μουσική υπόκρουση του μελοποιημένου περίφημου ποιήματος του Κωστή Παλαμά «Σε κλαίει λαός», και χόρεψε ντυμένη με παραδοσιακές στολές περιοχής της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η συνολική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή και πολλών μαθητών του σχολείου στο χορευτικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής“Το σχολείο μας συνεχίζει και φέτος την παράδοση των τελευταίων χρόνων, μνημονεύοντας σημαδιακές ημέρες της Ιστορίας μας, εξυμνώντας τους ηρωικούς αγώνες του παρελθόντος, δἰχως τη γνώση του οποίου δεν μπορούμε να έχουμε ούτε παρόν ούτε και μέλλον, και τιμώντας όσους έδωσαν κάποτε τη ζωή τους, ποτίζοντας με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς”, ανέφερε η Διευθύντρια του σχολείου, Ελευθερία Σιώπη.

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood