Σήμερα σε τουρκικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό και βίντεο με φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων οι οποίες κινούνται προς την Αδριανούπολη/54Μ/Κ Ταξιαρχία, διερχόμενα από Νικομήδεια – Κωνσταντινούπολη.

Σχολιαστές της είδησης, οι οποίοι εμφανίζονται ως αυτόπτες μάρτυρες, και μάλιστα ανήρτησαν και δικό τους φωτογραφικό υλικό, κάνουν λόγο για τριακόσια οχήματα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων αρματοφορέων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ρυμουλκούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων.

Σε σχόλιο-εκτίμηση που διατύπωσε ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης*, αναφέρει:

“Δεν είναι δυνατό από το φωτογραφικό υλικό να επιβεβαιωθεί η είδηση και ειδικότερα ο αριθμός των οχημάτων–μέσων μάχης, ο οποίος όμως εάν επαληθευτεί, είναι πολύ μεγάλος. Εάν η μετακίνηση επιβεβαιωθεί ότι είναι πραγματική, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για οχήματα και μέσα τα οποία επιστρέφουν στις Μονάδες τους από ανακατασκευή. Πρόκειται για μέσα μάχης τα οποία είχαν αναπτυχθεί στο μέτωπο με τη Συρία και θα είναι η πρώτη φορά από ενάρξεως των επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (2016) που οχήματα και μέσα μάχης Μονάδων της 1ης Τουρκικής Στρατιάς (Τουρκική Θράκη) επιστρέφουν στις μητρικές τους Μονάδες. Μήπως τελικά η Άγκυρα κλείνει το μέτωπο με τη Συρία;“.

*Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, κάτοχος MBA από το Nottinngham Trend University, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, και υποψήφιος Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013-2017, και Διοικητής της XXI ΤΘΤ Κομοτηνής την περίοδο 2017-2019.

Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη Εκατοντάδες τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετακινούνται στην Αδριανούπολη