Συνελήφθησαν στους νομούς Δράμας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές παράνομων μεταναστών, ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 47χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο που οδηγούσε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Εν συνεχεία ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός-συνεργός του τράπηκε πεζός σε φυγή και αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Σουφλίου-Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο βαν και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου και Σουφλίου.