Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, έπειτα από επίμονη και διαρκή προσωπική του προσπάθεια, αλλά και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, πέτυχε τη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, με σκοπό την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα, μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη στο Υπουργείο, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Βορίδη, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Φέτας, η οποία διήρκεσε επτά και πλέον ώρες, και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης Αθανάσιος Κοσουτζής, επήλθε συμφωνία η οποία επιλύει ένα κρίσιμο ζήτημα που ταλάνιζε τον κλάδο επί σειρά πολλών ετών. 

Με παρότρυνση του κ. Βορίδη υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και συμφωνήθηκε από κοινού να συσταθεί ένα ενιαίο καταστατικό με το οποίο επιλύονται όλα τα ζητήματα που έθεταν μέχρι σήμερα προσκόμματα στη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας.

Περαιτέρω συμφωνήθηκαν, η κατάθεση κοινού φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η απόσυρση κάθε σχετικού φακέλου που έχει κατατεθεί σε πρότερο χρόνο και εκκρεμεί, καθώς επίσης και η παραίτηση όσων εκ των υπογραφόντων έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

“Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που μία ακόμη προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πράξη”, σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Βορίδης, και συμπλήρωσε: “Έπειτα από επίμονη προσωπική μου προσπάθεια και με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά, επιτύχαμε τη συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Με τη συγκεκριμένη σπουδαία επιτυχία, ανοίγει ο δρόμος για την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στις συνέργειες μεταξύ των φορέων της Αγροτικής Ανάπτυξης και τις στηρίζουμε εμπράκτως, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα το κοινό καλό”.

Σύμφωνα με το καταστατικό, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), την Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων τυριού Φέτας ΠΟΠ (ΟΔΙΠΑΦ), και από τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Aνάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

Η πολύ σημαντική εν λόγω εξέλιξη, έρχεται ως επιστέγασμα του πρόσφατου νομοσχεδίου με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για τη σύσταση Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Υπενθυμίζεται, ότι με Υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2019, καθορίστηκαν τα αναγκαία θέματα και οι λεπτομέρειες για την κατάθεση αιτήσεων αναγνώρισης Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

d7f8963e sigkrotisi diepaggelmatikis fetas 3