Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό Πάρκο

Σε ύψος 70 μέτρων.
282381644_5272805642784667_3728039544526383884_n

Ημερίδα με θέμα “Μαζί με την πράσινη ενέργεια μοιραζόμαστε μια καλύτερη ζωή”, πραγματοποίησε η China Energy Europe Renewable Energy στο αιολικό πάρκο Κέχρου Ροδόπης, και ταυτόχρονα παρεχώρησε μία ανεμογεννήτρια για τη διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας της 4ης ΕΜΑΚ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό ΠάρκοΤο παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της 4ης ΕΜΑΚ, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό ΠάρκοΗ άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ προσομοίωσε τον εγκλωβισμό στην άτρακτο της ανεμογεννήτριας, σε ύψος 70 μέτρων, του προσωπικού συντήρησής της. Η όλη διαδικασία χωρίστηκε σε δύο μέρη: Το πρώτο αφορούσε την ασφαλή μεταφορά του εγκλωβισμένου ατόμου με φορείο διάσωσης από την άτρακτο στο έδαφος. Το δεύτερο προέβλεπε τη διάσωση ατόμου με τη χρήση σχοινιών για τη μεταφορά του με ασφάλεια από την καταπακτή της ατράκτου στο έδαφος. Η όλη επιχείρηση οργανώθηκε μεθοδικά και εκτελέστηκε άψογα, γεγονός που κατέδειξε την ικανότητα χειρισμού και συντονισμού της ομάδας υποστήριξης του αιολικού πάρκου και της 4ης ΕΜΑΚ στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό ΠάρκοΜετά το πέρας της άσκησης οι επισκέπτες χειροκρότησαν τα μέλη της ομάδας έκτακτης ανάγκης της 4ης ΕΜΑΚ και οι μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου που παρακολούθησαν την άσκηση είπαν ότι η διαδικασία ήταν συναρπαστική και εκπληκτική. Ακόμη οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις και τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό της ομάδας διάσωσης εκτάκτων αναγκών της 4ης ΕΜΑΚ.

Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό ΠάρκοΗ China Energy Europe Renewable Energy στο πλαίσιο της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης δώρισε μια παρτίδα υλικών στην 4η ΕΜΑΚ ως αναγνώριση του έργου προσφοράς της ομάδας διάσωσης. Στην τελετή παράδοσης και οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρωτόκολλο παραλαβής των υλικών επί τόπου. Ο διοικητής της ομάδας, Πυραγός, Μιχάλης Αλτιπαρμάκης, σημείωσε ότι “αυτή η παρτίδα υλικών ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν επειγόντως η ομάδα, εμπλούτισε τον εξοπλισμό της ομάδας και παρείχε καλή υλική βοήθεια για το τοπικό έργο έκτακτης ανάγκης”.

Ροδόπη: Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε Αιολικό Πάρκο

Στο τέλος της τελετής, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στην China Energy Europe Renewable Energy, ενώ οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας τους στο μέλλον.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood