Ειδικό Δικαστήριο: «Έπρεπε να στοχοποιήσουμε τον Νίκο Παππά»

Η μαρτυρία Βερύκιου που αποδεικνύει την κυβερνητική μεθόδευση που έχει στηθεί σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 1

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησε χθες στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, αναφερόμενος στην προσέγγιση του Χρήστου Καλογρίτσα στον Δημήτρη Κοντομηνά προς αναζήτηση χρημάτων για την τηλεοπτική άδεια που είχε κερδίσει στο διαγωνισμό του 2016.

Με τη μαρτυρία του ο δημοσιογράφος ούτε λίγο ούτε πολύ απέδειξε την κυβερνητική μεθόδευση που έχει στηθεί σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγορείται για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Δήμος Βερύκιος που την περίοδο εκείνη ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του Ν. Παππά από τους καναλάρχες και ουσιαστικά τίναξε στον αέρα το σαθρό κατηγορητήριο.

«Δεν είδα ποτέ τον Παππά στον Alpha. Δεν είχε μιλήσει ο Κοντομηνάς μαζί του. Το ραντεβού Κοντομηνά-Καλογρίτσα κλείστηκε μετά από επικοινωνία των δύο. Ο Καλογρίτσας τηλεφώνησε πρώτος. Μετά το ραντεβού ο Κοντομηνάς μου είπε: Τελικά ο Καλογρίτσας δεν είναι “δικός” τους (σ.σ.: της τότε κυβέρνησης)», υπογράμμισε ο Δήμος Βερύκιος, προσθέτοντας πως ο τότε ιδιοκτήτης του καναλιού «μισούσε τον Παππά λόγω του διαγωνισμού για τηλεοπτικές άδειες» και ότι «τον είχε κάνει εχθρό».

«Δεν έχω ούτε ένα στοιχείο κατά του Ν. Παππά», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, και αποκάλυψε την τακτική ορισμένων καναλαρχών, τονίζοντας πως «στη στρατηγική μας να ρίξουμε τον διαγωνισμό, έπρεπε – για να εικονοποιήσουμε την οργή –  να στοχοποιήσουμε τον Παππά». Πρόσθεσε, δε, πως «οι καναλάρχες συναντώνται, μιλάνε, έχουν κοινή στρατηγική κάποιες φορές. Ο Νίκος Παππάς τιμωρήθηκε από τους έχοντες τη δύναμη και την εξουσία των μίντια».

Από την πλευρά του και ο  Γιώργος Μπασιάς, συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, παρά τις αναφορές του, κατέθεσε πως δεν έχει τελικά και δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για τη δήθεν εμπλοκή του Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι–Καλογρίτσα. Μετά τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πως αναφέρεται σε «ρόλο Παππά», ο ίδιος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό, ενώ κατά τις ερωτήσεις της εισαγγελέως λιποθύμησε.

Όλα τα παραπάνω γνωστοποίησαν οι υνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Παππά, Γ. Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας: Μια ακόμα λοιπόν συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Ούτε ο κ. Βερύκιος αλλά ούτε και το υψηλόβαθμο στέλεχος της “Τοξότης Α.Ε.”, Γιώργος Μπασιάς, δεν κατέθεσαν κάτι επιβαρυντικό για τον Νίκο Παππά. Ακόμα δύο μάρτυρες δεν είδαν και δεν άκουσαν τον Νίκο Παππά στην προσπάθεια του κ. Χρήστου Καλογρίτσα να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια και να αποκτήσει κανάλι. Το μόνο νέο στοιχείο ήταν η στοχοποίηση του Ν. Παππά από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, εκτός από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

πηγές: documentonews.gr, efsyn.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood