Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης στην Κομοτηνή!

Ειδική Μνεία στα Access City Award, απέσπασε ο Δήμος Κομοτηνής, που συμπεριλήφθηκε στις έξι πόλεις φιναλίστ του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Προσβασιμότητας.
129126725_136578201302022_8404913815023638684_n
Ειδική Μνεία στα Access City Award, απέσπασε ο Δήμος Κομοτηνής, που συμπεριλήφθηκε στις έξι πόλεις φιναλίστ του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Προσβασιμότητας.
Οι έξι πόλεις φιναλίστ, ήταν:
  • Bremerhaven / Γερμανία.
  • Firenze / Ιταλία.
  • Gdynia / Πολωνία.
  • Jönköping / Σουηδία.
  • Κομοτηνή / Ελλάδα.
  • Poznan / Πολωνία.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η πόλη Jönköping της Σουηδίας, το δεύτερο η πόλη Bremerhaven της Γερμανίας, και το τρίτο η πόλη Gdynia της Πολωνίας, πόλεις εξαιρετικά προηγμένες σε θέματα προσβασιμότητας.

Ειδικές μνείες απονεμήθηκαν στις υπόλοιπες τρεις πόλεις της τελικής εξάδας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Κομοτηνής.

Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης στην Κομοτηνή!Στην υποψηφιότητά του ο Δήμος Κομοτηνής συμπεριέλαβε όλες τις δημοτικές υποδομές προσβασιμότητας, τις σχετικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με δημόσιους φορείς και συλλόγους. Για την προετοιμασία της πρότασης συνεργάστηκαν με επιτυχία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα. Σκοπός της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής ήταν να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αναφορικά με την προσβασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, “αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι συνδημότες μας”, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, συμπληρώνοντας: “Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι μέσα από την αξιολόγηση της πρότασής μας θα προκύψουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συνέργειες για την περεταίρω βελτίωση του Δήμου μας σε θέματα προσβασιμότητας”.
Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης στην Κομοτηνή!
Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης είναι τα “Όσκαρ της προσβασιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Βραβεύονται οι πόλεις που επιτελούν αξιοσημείωτο έργο προκειμένου να βελτιώσουν την προσβασιμότητά τους για τους ανάπηρους αλλά και τους ηλικιωμένους,  ενώ δεν παραλείπονται και οι πόλεις εκείνες που μπορεί να μην είναι τέλειες αλλά επιδεικνύουν αφοσίωση στο να εξελίσσονται για να γίνουν πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood