Ειδικές πόρτες για καταστήματα και επιχειρήσεις

Ειδικές πόρτες για καταστήματα και επιχειρήσεις.
eidikes-portes-gia-katastimata-epixeiriseis

Οι πόρτες σε έναν χώρο, ειδικά οι εσωτερικές είναι κάτι που όλοι μας το θεωρούμε πολύ απλό. Το μόνο που μας ενδιαφέρει σχετικά με μία πόρτα συνήθως είναι η ασφάλεια που προσφέρει και σε κάποιο βαθμό και η εξωτερική της εμφάνιση. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά διαφορετικά αν μιλάμε για επιχειρήσεις. Σε κάποιες επιχειρήσεις οι πόρτες αποτελούν μέρος του εξοπλισμού τους και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένες ή να έχουν κάποια ειδικά  χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να επιτελούν συγκεκριμένους σκοπούς. Αυτές είναι οι λεγόμενες ειδικές πόρτες για επιχειρήσεις.

Λέγοντας ειδικές πόρτες εννοούμε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, από τις απλές αυτόματες πόρτες για επιχειρήσεις μέχρι ειδικές πόρτες για ψυγεία και άλλους παρόμοιους χώρους. Ας δούμε λοιπόν τις σημαντικότερες ειδικές πόρτες για επιχειρήσεις για να καταλάβετε που ακριβώς χρειάζονται και γιατί και αν και κατά πόσο κάποιες από αυτές είναι απαραίτητες για την δική σας επιχείρηση.

Αυτόματες πόρτες

Οι αυτόματες πόρτες καταστημάτων είναι ίσως ο πιο κοινός τύπος ειδικής πόρτας και τις συναντάμε σχεδόν παντού: από σούπερ μάρκετ μέχρι ξενοδοχεία και αεροδρόμια. Μιλάμε για συνήθως συρόμενες πόρτες που ανοίγουν στο πλάι από μόνες τους αφού ενεργοποιηθεί κάποιος αισθητήρας. Σκοπός τους είναι να κάνουν πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση σε χώρους στους οποίους οι επισκέπτες ή / και οι εργαζόμενοι μπανοβγαίνουν με γεμάτα χέρια ή κουβαλώντας πράγματα όπως αποσκευές ή εμπορεύματα.

Πυράντοχες πόρτες

Εδώ μιλάμε για πόρτες που είναι ειδικά κατασκευασμένες ώστε να καθυστερούν την εξάπλωση κάποιας πυρκαγιάς ενώ προστατεύουν και από τον καπνό και άλλες επικίνδυνες αναθυμιάσεις που μπορεί να προκαλέσει η φωτιά. Τοποθετούνται σε “στρατηγικά σημεία” κατόπιν μελέτης και η παρουσία τους σε κάποιους χώρους είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Οι συγκεκριμένες πόρτες μπορεί να σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο μίας φωτιάς.

Μεταλλικές πόρτες

Οι συγκεκριμένες πόρτες τοποθετούνται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους και αποστολή τους είναι να “ασφαλίζουν” περιοχές στις οποίες είναι καλό να υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση. Ανάλογα με την περίσταση οι πόρτες αυτές μπορεί να έχουν και κάποια ηχομόνωση ή θερμομόνωση. Συνήθως τοποθετούνται σε επιχειρήσεις όπως βιοτεχνίες κι εργοστάσια για να προστατευθεί ευαίσθητος εξοπλισμός ενώ μπορεί να τις βρούμε και σε σχολεία για την προστασία αιθουσών πληροφορικής ή πειραμάτων.

Πόρτες ξενοδοχείων

Οι πόρτες στα δωμάτια των ξενοδοχείων συνήθως δεν είναι σαν τις πόρτες που θα βρούμε σε κάποιο σπίτι. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων θα βρούμε πόρτες που είναι ειδικά κατασκευασμένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους. Οι πόρτες αυτές προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια ενώ έχουν και ηχομόνωση ώστε να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο θόρυβος που “μπαίνει και βγαίνει” από κάθε δωμάτιο. Αν έχετε ένα καλό ξενοδοχείο, εννοείται ότι θα πρέπει να επενδύσετε και σε ειδικές πόρτες που θα κάνουν την παραμονή των πελατών σας ακόμη πιο ευχάριστη.

Πόρτες γρήγορου ανοίγματος / κλεισίματος

Οι συγκεκριμένες πόρτες μοιάζουν με ρολά ασφαλείας και θα τις συναντήσουμε αποκλειστικά σε βιομηχανικούς χώρους. Είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν πολύ γρήγορα και τοποθετούνται για τον διαχωρισμό χώρων από τους οποίους περνάνε συχνά μικρά οχήματα και μηχανήματα όπως ανυψωτικά, κλαρκ και “διαβολάκια”. Συνήθως τοποθετούνται σε μεγάλες αποθήκες, μεταφορικές εταιρείες και κέντρα logistics.

Πόρτες νοσοκομείων

Οι πόρτες στα νοσοκομεία είτε είναι αυτόματες είτε χειροκίνητες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι προδιαγραφές αυτές αφορούν την λειτουργία τους αλλά και την “παθητική προστασία” που πρέπει να παρέχεται σε προσωπικό και ασθενείς. Οι πόρτες αυτές λοιπόν είναι ειδικά κατασκευασμένες ώστε να εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων στις επιφάνειες τους προκειμένου να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η εξάπλωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και όχι μόνο.

Πόρτες ψυγείων

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το όνομα τους, πρόκειται για πόρτες που τοποθετούνται σε επαγγελματικά και βιομηχανικά ψυγεία. Θα τις βρείτε σε κρεοπωλεία αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις διακίνησης κρεάτων και άλλων ευπαθών προϊόντων. Οι πόρτες αυτές σχεδιάζονται ώστε να κλείνουν ερμητικά για να διατηρείται η ψύξη ενώ πρέπει να προσφέρουν και δυνατότητα χειρισμού τόσο από έξω όσο και από μέσα για να μην παγιδευτεί κανείς μέσα στο ψυγείο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood