Τις τελευταίες εβδομάδες με μπαράζ δημοσιευμάτων, που επικαλούνταν το περιεχόμενο σχετικής ΚΥΑ η οποία είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο, προαναγγέλλονταν σημαντικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Συγκεκριμένα, στην επίμαχη KYA προβλέπεται αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης από 0,03 σε 0,05 ευρώ, με τις τιμές των διοδίων στην περιοχή μας να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Σταθμός Διοδίων Μέστης: 2,70 ευρώ
  • Σταθμός Διοδίων Ιάσμου: 2,30 ευρώ
  • Σταθμός Διοδίων Μουσθένης: 2,70 ευρώ.

Ωστόσο, όπως σημειώναμε στο inkomotini.news (θυμηθείτε εδώ), προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων στην Εγνατία, ήταν να εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG -MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έχει συμβεί ακόμα και συνεπώς καμία αύξηση δε θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου στα διόδια της Εγνατία οδού. Αυτό επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Thessnews, ο Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Απόστολος Αντωνούδης.

Εξάλλου, όπως διαβάζουμε στο thessnews.gr, «στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο».