Εγκρίθηκε από από την DG Comp ο νόμος για την προστασία της κύριας κατοικίας σύμφωνα με τον οποίο όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου τους, ανάλογα με το εισόδημά τους. Όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και τέως Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεδομένου οτι τον εν λόγω νόμο διαμόρφωσε, ψήφισε και υπέβαλε στην Κομισιόν η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρει:

“Η έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο –  η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη. Αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους”.