Εγκρίθηκαν οι 2 πρώτες, έπονται άλλες 12, Μονάδες Καλλιέργειας & Επεξεργασίας Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης

Μέσος όρος της κάθε επένδυσης, 20-30 εκατομμύρια ευρώ.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Για την έγκριση των δύο πρώτων αδειών εγκατάστασης Μονάδων Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,4” και στον Στάθη Σχινά, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, αναφερόμενος τόσο στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, όσο και στα οφέλη των ασθενών από τη χρήση λαδιού ή χαπιών τα οποία ανακουφίζουν χρόνια πάσχοντες.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι “αυτές οι μονάδες αφορούν επιχειρηματίες της βιομηχανίας φαρμάκου και όχι τους απλούς αγρότες”, οι οποίοι πάντως, προσεχώς, “αφού ανοίξει το πλαίσιο θα μπορούν να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη που χρησιμοποιείται από συμπλήρωμα διατροφής έως μονωτικό υλικό”.

Ο κ. Κόκκαλης εξήγησε ακόμη ότι οι εν λόγω μονάδες “είναι ολοκληρωμένες και περιλαμβάνουν τα θερμοκήπια και την εγκατάσταση, δηλαδή τον χώρο επεξεργασίας παρασκευής χαπιών ή λαδιού”. Σημείωσε, δε, ότι “από την εξαγωγική δραστηριότητα αυτών των εταιρειών και μέσω της φορολόγησης, θα προκύψουν και έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, ενώ οι θέσεις εργασίας αφορούν και απλό εργατικό δυναμικό και επιστημονικό”.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, ειδικά η βιομηχανική κάνναβη, “είναι καλλιέργεια πολύ φιλική προς το περιβάλλον και δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα”.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι εκκρεμούν άλλες δώδεκα αιτήσεις για μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, και ο μέσος όρος της κάθε επένδυσης είναι της τάξης των 20-30 εκατομμυρίων ευρώ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood