Στην Ξάνθη θα εδρεύει το ένα από τα δύο Περιφερειακά Γραφεία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (το έτερο θα βρίσκεται στην Κομοτηνή).

Τα εγκαίνια του γραφείου της Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής όπου και θα στεγάζεται, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Στην εκδήλωση συνυπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ Ιωάννη Καπλάνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη.

Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, στις δηλώσεις του σημείωσε: «Εγκαινιάζουμε με μεγάλη μας χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ. Μέσω του Περιφερειακού Γραφείου επιτυγχάνεται η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς δημιουργούμε τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ή έδρα είναι η Ξάνθη και η Πολυτεχνική Σχολή με το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της. Η γνώση είναι για εμάς κεφάλαιο. Καλή επιτυχία στο έργο του Γραφείου».