Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής συμμετέχει στο εργαστήριο του νέου, Χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα…στον χρόνο!» που έχει σχεδιαστεί για τον μήνα Δεκέμβριο από την  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το στολισμένο δέντρο, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές. Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε, πριν τις ευχές με e-mail, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif, πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως…παλιά!

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μας ανάγκασαν και πάλι να μείνουμε μέσα, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά, θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές, και θα δημιουργήσουν μια ευχετήρια κάρτα για να τη στείλουν στη Βιβλιοθήκη.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει βιβλιογραφία και αναλυτικές οδηγίες οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό (δραστηριότητα). Μπορείτε να επιλέξετε αν θα αξιοποιήσετε και τα δύο μέρη ή προτεινόμενο υλικό από αυτά (π.χ. βιβλιογραφία, αφόρμηση). Το υλικό θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής https://www.komotini.gr/ στα Νέα–Ανακοινώσεις, σε δύο αρχεία, το ένα θεωρητικό και το άλλο πρακτικό.

Τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα φωτογραφήσουν τις κάρτες που θα αποσταλούν, και θα  τις δημοσιεύσουν με τη συνοδεία των hashtags του προγράμματος – #karta_me_efxes, #forEBEr, #17SDGS,#NLGgoals – κάνοντας tag και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Οι κάρτες αυτές θα αποτελούν μέρος της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης της βιβλιοθήκης, και έτσι οι ευχές όλων των παιδιών θα «πιάσουν τόπο», απόδειξη ότι η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια της απόστασης και μοιραζόμαστε ευχές.

Μάλιστα, οι κάρτες των παιδιών από την Κομοτηνή θα ταξιδέψουν για να φτάσουν οι ευχές τους μέχρι την Πελοπόννησο!

Οι κάρτες εκτός από το να αποσταλούν ταχυδρομικά, μπορούν και να τοποθετηθούν στο κουτί αλληλογραφίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην κεντρική είσοδό της.  

Για υποστήριξη της δράσης και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής τηλεφωνικά στο 25310-22589.

Αλλάζω σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας! Και του χρόνου! 

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ

ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ Α’ ΜΕΡΟΣ

ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ Β’ ΜΕΡΟΣ