Έφτασε η στιγμή | Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνδεθεί το ΣΔΕ Ορεστιάδας

Στο πλαίσιο του προγράμματος ARISS | "Living beyond earth".
Screenshot_1712

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας στo πλαίσιo της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) θα συνδεθεί ζωντανά μέσω ασυρμάτου τύπου VHF με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό | International Space Station (ISS) καθώς αυτός θα περνά πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του Έβρου.

Το ARISS είναι παγκόσμιο πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή του Έβρου, και το ΣΔΕ Ορεστιάδας είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λαμβάνει μέρος.

Οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αστρονομίας, αστροπαρατήρηση, και παράλληλα οργανώθηκαν συναντήσεις με μέντορες – με αστροφυσικό, με υποψήφιο αστροναύτη της ESA, με ραδιοερασιτέχνη και άλλους επαγγελματίες – που απάντησαν στα ερωτήματα των εκπαιδευομένων.

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 18:45 από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας με την τεχνική βοήθεια και την υποστήριξη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου (SZ5RDS).

Όλη η εκδήλωση και η σύνδεση θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας στο YouTube και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί. Η ζωντανή αναμετάδοση θα ξεκινήσει στις 19:00.

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα· εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτικοί, Δήμος Ορεστιάδας, Επιμελητήριο Έβρου, η Cosmote, η εταιρία “THRAKON”, η επιχείρηση “Δ. Τασίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.” και το Βιβλιοπωλείο “Μαργαρίτης Χαραλαμπίδης”, συμβάλλουν για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Έφτασε η στιγμή | Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνδεθεί το ΣΔΕ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood