Απεβίωσε, μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη, σε ηλικία 67 ετών, ο τέως Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής (2007-2011), Κώστας Παπαδημητρίου – καθηγητής Φυσικός.

Για το ποιόν του υποδειγματικού εκλιπόντα εκπαιδευτικού, στο επικήδειο σημείωμά του ο συνάδελφός του Στέφανος Ελευθεράκης, αναφέρει:

“Άνθρωπος εύστροφος, ικανότατος, οργανωτικός, σοβαρός, μετρημένος, τίμιος, αδέκαστος, ευθύς και ειλικρινής, «απογείωσε» κατά τη διάρκεια της θητείας του το σχολείο, καθιστώντας το με τη συνετή και στιβαρή διεύθυνσή του ένα από τα καλύτερα σχολεία της πόλης και από τα καλύτερα Μουσικά της Ελλάδας. Είχα την τύχη να υπηρετήσω μαζί του ως υποδιευθυντής του Σχολείου την τετραετία της θητείας του. Με τίμησε με τη φιλία του. Τον έζησα από πολύ κοντά, παίρνοντας μαθήματα συνέπειας, υπευθυνότητας, ευθυκρισίας και χρηστής διαχείρισης. Ακούραστος παιδαγωγός και ασυμβίβαστος δημόσιος λειτουργός, με άποψη που βασιζόταν σε γνώση των θεμάτων που πραγματευόταν, δεν δίσταζε να υποστηρίζει ακούραστα κι αγόγγυστα, με κάθε κόστος, το δημόσιο συμφέρον αλλά και το καλό των μαθητών και των καθηγητών του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι, Κώστα!”.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου στις 11:00 στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.

Σε ανάρτησή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, αναφέρει:

“Μια ακόμη απώλεια έρχεται να σημειωθεί. Μετά τον πρόσφατο και αδόκητο χαμό του συνταξιούχου συναδέλφου Ιωαννίδη, ένας ακόμη μας αφήνει. Αποχαιρετούμε τον Κώστα Παπαδημητρίου. Υπήρξε επί σειρά ετών υποδιευθυντής και διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ενώ τα τελευταία πριν την συνταξιοδότησή του χρόνια, διετέλεσε διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Καλό του ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στην επίσης πρώην συνάδελφο σύζυγό του Ασπασία και στα δυο τους παιδιά”.