Σε ηλικία 60 ετών στο Λος Άντζελες, «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός ταινιών δράσης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιον», Στέφανος Μιλτσακάκης, μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα με την καρδιά του.

Ο γνωστός στην Αμερική και ως «Στέφανος Παγκράτιο» γεννήθηκε το 1959 στον Προβατώνα του Έβρου και έκανε καριέρα στον κινηματογράφο, υποδυόμενος πάντα τον κακό σε ταινίες δράσης και σε αγώνες πάλης χωρίς όρια.

Το 1972 η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αμερική και ο ίδιος σε ηλικία 12 χρονών και πριν καν τελειώσει την πρώτη γυμνασίου, από το μικρό χωριό του Έβρου, βρέθηκε σε μια μεγάλη πόλη, τη Charlotte.

«Η προσαρμογή μου στη νέα κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Χωρίς να γνωρίζω ούτε μια λέξη αγγλικά και φεύγοντας από ένα μικρό χωριό της Ελλάδας του 72, όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, βρέθηκα στο χάος της Αμερικής, του Αμερικάνικου Νότου (στη Βόρειο Καρολίνα), σε μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με ουρανοξύστες, μεγάλους δρόμους και πολυκατοικίες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιον», ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, που συνδυάζει την πάλη με την πυγμαχία, και στο vale tudo, ο Στέφανος Μιλτσακάκης ήταν ένας μεγάλος μαχητής στις ταινίες αλλά και στη ζωή.

Ο «Στέφανο Παγκράτιο» θα λείψει στους φίλους και σε όλους αυτούς που τον γνώριζαν. Με ένα ποστ στο Facebook ο παραγωγός Stephen Brown γράφει: «Με βαριά καρδιά και πρησμένα από το κλάμα μάτια, λέμε αντίο σε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που περπάτησε ποτέ στη γη. Ήταν μέντορας για πολλούς από εμάς που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε».

Το καλοκαίρι του 2018 ο Στέφανος Μιλτσακάνης ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας σπουδαίων ηθοποιών, όπως ο Gerald Butler και ο 50 Cent, στην ταινία δράσης «Den of Thieves».

Πηγή: Zougla.gr

Επιμέλεια: Inkomotini.news