Σε ηλικία 79 ετών, έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν.Ροδόπης, Δημήτρης Μιντίδης.

Συγγενείς και φίλοι, του είπαν το στερνό αντίο την περασμένη Δευτέρα, στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Από την οικογένεια του εκλιπόντος ζητήθηκε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές στον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι».

Συγκινητικό είναι το «αντίο» του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Αλέξανδρου Τσαπέκου, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το μεγαλείο ψυχής και να εκτιμήσει την ανιδιοτελή και ακάματη κοινωνική προσφορά του Δημήτρη Μιντίδη.

«Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να δίνουν», σημειώνει ο κ. Τσαπέκος, για να επισημάνει ότι «Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Μιντίδης».

Και συνεχίζει: «Στην εκπαίδευση πρώτα, άλλα και με ό,τι άλλο καταπιάστηκε στη συνέχεια, η προσφορά του ήταν απλόχερη , σημαντική και ανιδιοτελής. Όπως και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το δε έργο του, ως Προέδρου του Συλλόγου των Καρδιοπαθών το έζησα προσωπικά , και με την ημερίδα που μαζί οργανώσαμε με καλεσμένο τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Π. Τούτουζα, αλλά και καθημερινά αφού το γραφείο τους ήταν στον ίδιο όροφο απέναντι από το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ακούραστος, έγραφε συνεχώς για την εφημερίδα του Συλλόγου, σχεδίαζε τις δράσεις για τους επόμενους μήνες και οργάνωνε με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πολυάριθμες ενημερωτικές ομιλίες για τα μέλη !!! Και όταν του έλεγα ”άντε φτάνει” , μου απαντούσε ”έχω πολλά ακόμη να τελειώσω “.

Λυπάμαι που έφυγε.

Χαίρομαι όμως, που εν ζωή είχα την τύχη να του σφίξω το χέρι , να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και να τον βραβεύσω , τόσο τον ίδιο όσο και τον Σύλλογό του.

Ήταν, και είναι, ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση!
Καλό σου ταξίδι Δημήτρη!!! Θα σε θυμόμαστε!!!».