Έφυγε από τη ζωή ο ανιδιοτελής αγωνιστής, Χρήστος Τρέλλης

Στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ΑΜ-Θ | Τον διέκριναν η μαχητικότητα και η ευγένεια.
ΤΡΕΛΛΗΣ - Αντιγραφή (2)
Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο Χρήστος Τρέλλης, στέλεχος του ΚΚΕ από τον Έβρο, που διετέλεσε επί σειρά ετών νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, με τα στοιχεία της μαχητικότητας και της ευγένειας να τον χαρακτηρίζουν.
Λόγω προβλημάτων υγείας παραιτήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2022 σε μια φορτισμένη συναισθηματικά συνεδρίαση όπου οι πολιτικοί του αντίπαλοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του.
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Β΄ Κοιμητήριο Αλεξανδρούπολης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή τους η Επιτροπή ΑΜ-Θ και η Τομεακή Επιτροπή Έβρου, του ΚΚΕ, αναφέρουν:

“Αποχαιρετούμε με οδύνη τον σύντροφο Χρήστο Τρέλλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με προβλήματα υγείας.

Αποχαιρετάμε το στέλεχος του ΚΚΕ που από μικρή ηλικία και ως τα στερνά του αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης με την πολιτική του Κόμματος, σύντροφο που όπως σε όλη του την κομματική ζωή έτσι και μέχρι τις τελευταίες αυτές μέρες διακρινόταν από την ανησυχία για την πρόοδο της κομματικής δουλειάς, για να γίνουμε όλοι μας αποτελεσματικότεροι στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως γεωπόνος, και από νεαρή ηλικία, με την πτώση της Χούντας, εντάχθηκε στο κίνημα της νεολαίας, και το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του. Στα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες της ένταξής του στην ΚΝΕ και στο Κόμμα, στις οργανώσεις του Έβρου και της Ροδόπης, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας–Θράκης της ΚΝΕ. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό συνέχισε στη δουλειά του Κόμματος, διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Έβρου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Γραφείου της για πολλά χρόνια. Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στο ίδιο το ΚΚΕ, αντιπάλεψε τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές και την επαναστατική του ιδεολογία, και συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση και την ενίσχυση των Οργανώσεών του τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης–Έβρου, ενώ ακόμα είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και υπήρξε επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Το σ. Χρήστο τον διέκρινε η διαρκής προσπάθεια για τη σε βάθος μελέτη των εξελίξεων στην περιοχή μας, για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων στη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Άλλωστε, με αυτούς διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς ανεξάρτητα των πολιτικών τους επιλογών, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής αγωνιζόταν. Για αυτό και ο λαός της περιοχής αναγνώριζε στο πρόσωπό του όλες τις αρετές του ανιδιοτελή αγωνιστή, του πρωτοπόρου και αταλάντευτου κομμουνιστή. Για αυτή του τη δράση πολεμήθηκε αρκετές φορές με αήθη τρόπο από ταξικούς αντιπάλους που προσπαθούσαν στο πρόσωπό του να σπιλώσουν το ίδιο το Κόμμα. Ο σ. Χρήστος σε κάθε επίθεσή τους δυνάμωνε ακόμα περισσότερο τη δράση του. Με γνώση και με πάθος πάλευε για κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην κομματική δουλειά, με ιδιαίτερη συμβολή στον σχεδιασμό της. Με πνεύμα πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητα έμπαινε μπροστά σε πολιτικές αναμετρήσεις, στους αγώνες του λαού για να μην περάσουν αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στις πλάτες του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της κομματικής του υπόστασης και της προσωπικότητάς του θα φέρνουμε στο νου κάθε φορά που θα θυμόμαστε τη δράση του σε μεγάλα μέτωπα όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στους χρυσοθήρες, στα αγροτικά μπλόκα, στις απεργιακές περιφρουρήσεις, αλλά και στην καθημερινή δουλειά, άνθρωπο τον άνθρωπο για να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις ώστε να περπατήσει ο λαός μας στο δρόμο της ανατροπής.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του συντρόφισσα Φανή, στους δύο γιούς του, συντρόφους Γιάννη και Αποστόλη, καθώς και σε όλους τους οικείους του”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood